Karin Endsjø tildelt Kongens Fortjenstmedalje

Karin Endsjø under tildelingen av Erling Stordahls ærespris i 2009. Foto Jan Arne Dammen

Aktivitetsleder Karin Randi Endsjø, Lanzarote, er blitt tildelt Kongens Fortjenstmedalje.
Kongens Fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908. Den deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

Liten dame med stort hjerte
Karin på vei til prisutdelingen på Beitostølen under Ridderuka 2009. Foto Jan Arne Dammen
Karin på vei til prisutdelingen på Beitostølen under Ridderuka 2009.

Karin Endsjø har selv polio, men det har ikke stoppet henne i å engasjere seg. Hun var aktivt med i det som en gang het Norges Handicapidettslag og har hjulpet mennesker i mange land som f.eks. Spania, Bulgaria, Nepal, India og Arabiske Emirater. I Paralympics i 1984 tok hun gull i kjelkepigging og hun har promotert handikapidrett og Ridderrennet rundt om i verden. Gjennom media har hun kommet i kontakt med nyskadde og introdusert dem for handikapidretten. I Follo er Karin kjent som en ildsjel som aldri gir opp. Hun har blant annet tatt med mange unge mennesker på helseferie til Lanzarote og gitt dem livsmot og mye moro.

Karin sammen med sine to sønner og ordførerne i Råde kommune René Rafshol og Ski kommune Hanne Opdan. Foto Råde kommune
Erling Stordahls Ærespris

På Beitostølen Helsesportsenter møtte hun Erling Stordahl og sammen med han jobbet Karin for å gi funksjonshemmede bedre livskvalitet. Karin forteller i et intervju at hun blant annet var med Stordahl til Bulgaria i 1986, da østblokklandet arrangerte Ridderrennet i bulgarske fjell for første gang. Møtet med Erling Stordahl skulle forandre livet hennes.
– Fra å være en unnselig, liten poliodame ble jeg sterk og modig. Erling gav meg mitt livsmotto: Lev livet, og la det bli et fotefar etter deg, sa Karin etter at hun fikk Erling Stordahls ærespris i 2009.

Inspirator

Karin var med å starte grupper til Ridderrennet og Ridderrittet på Beitostølen. Hun inspirerte til svømming, ispigging, alpint og padling med mer. Hun har mottatt flere priser bl.a. i 1990 fikk hun Norges Helsepris for igangsettelse av aktiviteter for funksjonshemmede. I planleggingen av Cato senteret var hun engasjert og fulgte opp med ideer og hun bidro sterkt til å få unge mennesker ut av gamlehjem.

Ildsjel
Karin sammen med leder av LFS (Landsforeningen for slagrammede) Roger Amundsen.

Gjennom Stiftelsen Sofienlund har Karin i mange år arrangert turer for store grupper av trafikkskadde og andre funksjonshemmede til rehabiliteringsstedet Casas Heddy på Lanzarote, der hun nå bor.
– Karin Endsjø er en ildsjel og en person med et stort hjerte og som alltid har tid å hjelpe andre. Hun har flere OL gull i handikapp idrett og har mottatt mange hederspriser. Jeg er stolt å ha henne som en av våre, sier leder av LFS (Landsforeningen for slagrammede) Roger Amundsen.

Gratulerer Karin, Kongens Fortjenestemedalje har du fortjent!

Av Jan Arne Dammen

Landsforeningen for slagrammede

Casas Heddy Lanzarote

Landsforeningen for Polioskadde

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen + 3 =