Flis til fjells!

Flis til fjells!

Et år uten grøftegraving, sies å være et år helt uten mening, for Tor Oxhovd Svalesen (til høyre på bildet over) i Øystre-Slidre.

Den driftige valdrisen har allerede sørget for at både Beitostølen og store deler av Fagernes, holder varmen med fjernvarme fra flisfyringsanleggene hans.

I våres kjøpte familien Oxhovd Svalesen Bygdin Fjellhotell. Dermed ble det igjen mulighet for litt grøftegraving og støping!

Denne gangen har han med seg Erling Sandberg (til venstre på bildet over), når arbeidet skal gjøres skikkelig og etter alle kunstens regler.

Bygdin Fjellhotell flis miljøløft

Tor Oxhovd Svalesen fortalte og forklarte ved byggegropa: – Nå kaster vi ut oljefyren i kjelleren på hotellet og erstatter den med flisfyringsanlegg. Hele hotellet holdes varmt gjennom vinteren, selv om vi holder stengt til februar så det er store besparelser vi gjør nå. “Kjelleren” som støpes, skal brukes som flissilo. Når anlegget kommer i gang, blir det et godt miljøløft her. Hele hotellet holdes varmt med fornybar energi!

Flissiloen står på grunnfjellet, og der kom det bra med vann når vi gravde. Dermed gravde vi og la noe meter med drenering i samme slengen, avsluttet hotelldirektøren praten. De to spreke karene hadde “hard akkord” og det skulle gjøres klart til neste lass med dreneringsmasse fra Beitostølen Anlegg og Odd Arne Rødningen.

https://www.bygdin.com

Foto og tekst: Roy Myrland/www.langsveien.no 15. november 2018

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen + 18 =