Månen blir blodrød -måneformørkelse 21. januar

Månen blir blodrød -måneformørkelse 21. januar

Mandag morgen 21. januar bør vi se opp mot himmelen for da passerer månen inn i skyggen fra jorda. Resultatet er en total måneformørkelse som kan ses i sin helhet fra hele Norge, inkludert Svalbard. Vi får håpe på klart vær, for det er 10 år til neste gang.

Sett klokka på vekking

Måneformørkelsen starter med en delvis fase kl. 04.34. Klokka 05.41 er månen helt inne i jordas halvskygge, og slik vil den stå i en time og tre minutter. Etter kl. 06.44 dukker mer og mer av overflaten fram idet månen glir ut av helskyggen og fasen avsluttes kl. 07.51.

Mer informasjon på Himmelkalenderen

Og på Astroevents

Av Jan Arne Dammen 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − eight =