Et fyrverkeri av et show – Cirkus Arnardo 70 år langs veien

Et fyrverkeri av et show - Cirkus Arnardo 70 år langs veien

Det var kjempestemning i et nærmest fullsatt telt da Cirkus Arnardo gjestet Vikersund. Det er lenge siden vi har moret oss slik på sirkus. Her har Arnardo virkelig funnet den rette miksen med akrobatikk også på sykkel, morsomme klovner, artister i toppklasse, hundeshow og ikke minst de fargerike papegøyene. Barna storkoste seg og vi var alle enige om tiden flyr fort i godt selskap.

Glede og magi

Her er det bare å følge med når Cirkus Arnardo kommer til deg, for hele landet vil få besøk av 70-års jubilanten. Siden starten i 1949 har det vært holdt hele 12 000 forestillinger og ikke mindre enn 9 millioner nordmenn har vært samlet rundt manesjen gjennom 70 år.


– Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om sirkusets grunnlegger Arne Arnardo. Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are, som selv er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og sønn av sirkusnestoren Arild Arnardo.

Det umulige mulig

Latter og trampeklapp ble det når de spanske sirkusklovnene Los Sitos var i manesjen. De dukket opp mellom de andre artistenes nummer og skapte virkelig liv blant publikum med sine elleville påfunn.


Vi holdt pusten da vi ble vitne til ett spektakulært sykkelakrobatikkshow med BMX-flips og Trial-tricks der det ble tråkket til med luftige svev i hinderløypa. Det samme gjeldt da svenske David Hammarberg, som er en av Sveriges få profesjonelle sirkusartister, viste sin «flyakrobatikk» oppunder kuppelen. For ikke å snakke om Marco og Priscilla sitt show med lynraske knivkast og armbrøstpiler, puuhh.

– Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook. Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

Øyeblikket da de fargerike fuglene til Laura Urunova fløy over oss flere ganger var helt magisk. Foto Cirkus Arnardo
Tett på

Vi kommer tett på artistene i Cirkus Arnardo, kun et lite popcornkast unna. Og showet inneholdt skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som fikk oss til å le, hviske, forbauses, eller å sitte musestille med gåsehud.
– Dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo, turnéleder i Cirkus Arnardo og vi må si oss enig i det. Dette var fargerikt, morsomt og spennende.

Det er bare å gratulere med 70-års jubileet og ønske lykke til videre i de neste 70.
Reiseplan og mer info på Cirkus Arnardo 

Av Jan Arne Dammen

 Bildeserie

Det gikk et gips gjennom publikum da strikken strakk seg ut og David Hammerberg falt i fritt fall. Foto Cirkus Arnardo

Fra 2017:

Inn i Cirkus Arnardos magiske univers

65 år med glede, artikkel fra 2014 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − 8 =