Solisten er klar – tidligpotetene er på markedet

Solisten er klar - tidligpotetene er på markedet

Denne uka kunne potetbonde John Ferstad på Grønnesby gård på Inderøy ta opp de første tidligpotetene.

– Vi satte potetene i midten av april og nå er vi nok en uke senere enn normalt. Det skyldes at vi fikk en vinter i mai og i juni kom tørken, som medførte vanningsforbud. Mange har vært innom og spurt etter tidligpotene, men nå er vi endelig klare til å levere her fra gårdsutsalget, sier John Ferstad.

John Ferstad tar i mot Jan Arne Dammen fra Langsveien.no på Grønnesby gård. Foto Jørgen Dammen Skjelvan.
Først ut er sortene Solist og Hassel

Solist er en forholdsvis ny potetsort i Norge. Poteten har et tynt, gult skall, så du kan gjerne spise den med skallet på. Du får tak i både store og små varianter av denne kokefaste poteten. Hassel er også en forholdsvis ny norskutviklet potetsort.

John Ferstad er tredje generasjon som driver gården som hans bestefar kjøpte i 1930. Gården ligger idyllisk til langs Beitstadfjorden på Inderøy. Grønnesby gård har 150 dekar med poteter og er fast leverandør til Hoff Potetindustrier Sundnes og mye blir også solgt fra gårdsutsalget.– Tidligpoteter er en samlebetegnelse på poteter som i Norge dyrkes for å kunne tilby ferske nypoteter allerede tidlig på sommeren, forteller han.Er du i Trøndelag og lengter du etter nypoteter så er Grønnesby gård på Inderøy stedet. Kontakt Grønnesby 915 17 325Denne uka kunne potetbonde John Ferstad på Grønnesby gård på Inderøy ta opp de første tidligpotetene. Foto Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × five =