“Rødlistet” kulturbærer med spett og rive.

"Rødlistet" kulturbærer med spett og rive.

Rakstejentene, slåttekarene og resten av onnefolket med spett, rive og høygaffel, er knapt nok å se i norsk landbruk. Miljøvennlige hesjer på jordene er blitt sjeldnere enn rødlista fugler eller rare blomster. Men, heldigvis finnes det fortsatt bønder som har vilje og evner. De har både den viktige håndbårne kunnskapen, pluss sterke muskler, til å utføre forberging på denne måten. Bjørn Steinshaug (bildet over) på Fannrem i Orkdalen er en av de, som holder onnekulturen i hevd. Fellesskapet og samholdet i bygdenorge er viktig å holde vedlike.

Bjørn Steinshaug sine bilder fra høyonna under videoen.

(Abonner på og del gjerne Youtubekanalen om du liker videoen)

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 4 =