Skogbrannhelikopter i beredskap i påsken

Skogbrannhelikopter i beredskap i påsken

På grunn av økende antall skogbranner har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) besluttet å sette to skogbrannhelikopter i beredskap i påskedagene fra 31. mars til og med 6. april, skriver DSB i en pressemelding.

Det er ventet mye aktivitet i skog og mark denne påsken. Derfor settes to skogbrannhelikopter i beredskap på Kjeller i Lillestrøm kommune.

Fra skogbrannen på Konnerud 9. juni 2008. Foto Jan Arne Dammen
Flere gressbranner

Det er generelt bålforbud i Norge fra 15. april til 15. september, men det er rapporteres allerede om flere gressbranner og skogbranner. Det er registret 53 gressbranner og 5 skogbranner i mars. Den siste uken er det registrert 25 gressbranner.

DSB ber om at alle er oppmerksomme på brannfaren, og at det vises stor grad av aktsomhet når det gjelder bruk av åpen ild der det er tørt. Foto Jan Arne Dammen

Ni av ti skogbranner skyldes menneskelig aktivitet. Bålbrenning og grilling er den vanligste årsaken.

Varsle raskt

I startfasen kan de fleste skogbranner slokkes med enkle midler. Alle branner må varsles så raskt som mulig til nødnummer 110

Mens du venter på hjelp kan du starte slokkearbeidet selv, men ikke ta noen sjanser. Kom deg ut av området før flammene omringer deg.

Dette gjør du ved skogbrann

Oppsyn fra helikopter Foto Jan Arne Dammen

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × two =