Den gang da. -Fra arkivet i april 2007

Den gang da. -Fra arkivet i april 2007

I arkivet til Langsveien.no er det tusenvis med artikler. Helt fra 2007 til høsten 2016 var publiseringsplattformen «PåNeset.no».

Navnet «PåNeset.no» kom av at ved oppstarten av nettavisa bodde undertegnede på Brunlaneset i Larvik kommune. Lokale saker og folk i fokus var den gangen som nå hovedtema i artikler, videoer og fotoserie.

Under følger hva som ble publisert i april 2007:

 

thumbnailI deilig vårsol og svaberg som nesten er sommerlige er det lett å glømme at det er snø så det holder i store deler av landet vårt. Valborgnatta er i natt, etter gammel tro best å holde et øye med himmelen da, kanskje kommer det noe fykende forbi på et kostes
thumbnailDet er vår her ute på Neset nå, Lars Gunnar Røed i Helgeroa tok med seg kamerat sitt på morgen turen i dag.  Det er ikke mange solstrålene og gradene som skal til før det blir folksomt langs bryggene i bygdebyene våres. Det er deilig i solveggen  Og
thumbnailStornesle ( Urtica dioica )                          Grønn vitaminbombe.                   &n
thumbnailPlogspissene og plogfjølene får seg stadig vekk noen lufteturær når de sitter fast på en vendeplog som vippær rundt i hver ende av fåra.  Vårpløying gjør at det blir mindre forurensing og avrenning fra jordene. Foto/tekst: Roy Myrland 29.04.07
thumbnailDet kan være mye hverdags luxus og godsaker i en blekkboks, nista til Kristian Utklev på Dolven er et eksempel på det.  I baguettene og de ferdigsmurte-matpakkers tidsalder er det verdt å skryte litt av matpakka, og den som smurte den.
thumbnailDet har blitt varmt i været, nesten litt sånn skummelt lummert.  Torgeir som hadde planta Tuja hekk forrige helg, satt på vannsprederen natta over for å gi plantene en god og våt start.  Men så kom kulda i løpet av natta, alt blei glassert, til og med lufttrekket ble
thumbnailJan Erik snakker!  Krafttak mot kreft konserten 22 Juli i Nevlunghavn, med Rod Stewart trenger flere frivillige til å være med å arrangere.  Hele arrangementet tar 5 dager å rigge opp og ned, på Nevlunghavn Fjord Arena.  Jan Erik Guldahl arbeider for fullt om dagen med &ari
thumbnailDet er ikke ofte Nesingær lagær plate, men det hender en gang i blant.  I dag slippes plate med Johan Lund, fra Lund.  Johan er medlem i gruppen John’s Epic  som bassist, og har jobba med   plateprosjektet lenge. Plata har tittelen «To friends and followers».
thumbnailTom på Trae holder redskapen i orden
thumbnailVinden har herjet bra med oss her ute på Neset nå. På Enigheten og Manvik var det nesten som i vinter, bare det at nå er det sand og støv som ødelegger sikten. Post og søppelkasser har også fått sitt i vindkastene.Det så nesten ut som det var full fyr langs
thumbnailRai graset spirer på Nevlunghavn Fjord Arena!  Vannvogna med sin kanon, skyter tappert sin stråle for å hjelpe disse små grønne stråa i April vinden, den tørker sandjorda så det holder.  Du ska itte trø i graset  Du ska itte trø i grasetDu s
thumbnailStål-kunstnerJern eller stål, hardt og kaldt er det uansett. Ole Utne Lund har klart å få en middels skraphaug til å bli et dynamisk og levende kunststykke der det sitter fastskrudd, behandlet og polert på veggen. Installasjonen er unik, og ønsker du å studere dette kuns
thumbnailNina Westgård har gjort seg turen tvers over Neset i påskehelgen, og tatt tilhold i steinbrakka på Fredriksvern verft. Store Arøya er bosted og produksjonsstedet for henne til daglig. Nina kan virkelig planter og urter, og det trengs når urtene og oljene skal blandes og lages til så
thumbnailHjullasteren på konteineren ute ved Løvall er det største kunstverket som er observert her på Neset i påska. Friske fager, kreativt materialvalg, og med et format som kler objektet. Dette kunstverket er virkelig verdt en liten avstikker for å se!Tekst og foto: Roy Myrland, 9.4.07&n
thumbnailHundeloven er streng Det har blitt, og det fødes / klekkes, mye villt i naturen her i Brunlanes om dagen. Hundeloven er for å beskytte de også. § 14. Inngrep på stedet mot hund som jager eller angriper mv.  Hundeholderen skal sørge for å holde eller kalle h
thumbnailSvein Olav Thorsdal, fra Notodden og Are Grønli fra Skien, hadde en sur jobb nede ved sanddynene på Oddane i dag. Campingvogna skulle vatras og stillas rett i forhold til plattingen.  Ikke helt «easy» i snøføyka. Vogna, en Hobby 650 exclusive, er «svære» greier
Omsider var de framme. Den lille hytta lå rød og innbydende foran dem, og påskesola glitret om kapp med snøen. Hvit, nesten blåhvit snø, så langt øyet kunne se. Tore parkerte scooteren ved hytteveggen, og hjalp kona av. Hun smilte mot ham, og strakte på den litt
thumbnailMusikkbildet jeg presenterer denne gang er inspirert av den atmosfæren som eksisterer langs kysten av Brunlanes en tidlig vårmorgen. Stillhet og storhet i fin blanding. Dedikering til et vidstrakt og stort landskap i synkronitet med sine omgivelser. Storheten i de små detaljer preger musikkbildet, og
thumbnailDenne artikkelen blei første gang publisert 6 April 2007 her PåNeset.no Hulder og troll De står helt stille, forsteinede og småfrosne i den skarpe aprilkvelden, trollet og trollpakket.  Det er ikke lett å få ungene i dag til å høre på historiene som
thumbnailSykkeltur Sesongen er for lengst i gang, og syklistene i Nanset Sykkel er godt kjente på veiane i Brunlanes. Det er ikke få tusen kilometer denne gjengen har tråkka her ute. Det går litt treigere i motbakkane nå så tidlig i sesongen, og da er enhver sammenligning med ei syforeni
thumbnailHege på Manvik, stikker hodet så vidt ut av stallskålen i etter middagssola. Hestestellet tar sin tid, og denne jenta sluntrær ikke unna. Vi her PåNeset har fått et tips, og stakk innom for en prat. Hege har nemlig en liten «hemmelighet» på gang. Den var ikke helt p&a
thumbnailDeilig 1. aprilDeilig dag i går, været var maks, og sånn passe med folk. Påskeutstillingen trakk mye folk til leiren og den omliggende bygdebyen – slentrende, kikkende og opplevelseshungrige mennesker i gallerier og gater.   Suksess er vel rette ordet. Sola gjorde sitt til at det
thumbnailEn vårlig hilsen fra Valdres Det er godt å ha en lillebror som kan holde notene når kulturskole-leksa skal gjøres i den skarpe påskesola. Kari spiller og Martin holder, begge er fullstendig
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 2 =