Den gang da. -Artikler fra juni 2007.

Den gang da. -Artikler fra juni 2007.

I arkivet til Langsveien.no er det tusenvis med artikler. Helt fra 2007 til høsten 2016 var publiseringsplattformen “PåNeset.no”.

Navnet “PåNeset.no” kom av at ved oppstarten av nettavisa bodde undertegnede på Brunlaneset i Larvik kommune. Lokale saker og folk i fokus var den gangen som nå hovedtema i artikler, videoer og fotoserie.

Under følger hva som ble publisert i juni 2007:

 

Norgesmesterskapet i Triatlon

thumbnailNM i Langdistanse Triatlon arangementet i dag ble en suksess for arrangører, deltagere og publikum. Ikke for varmt og ikke for kaldt, pluss at det var tilskuere og heiarop langs både sykkel og løpe løypa. Vinneren av herreklassen Øyvind Johannesen som bor i Australia for tiden, ledet
thumbnailAnvik Bygdelag tro til fra Øst og Vest i bygda vår i dag, ca 150 store og små startet kl. 14 fra Søndersrød og Grevle med mål på Anvik. Der var det pølsefest og bygde kos etterpå.  Mange gjorde seg klare for dagens «risikosport» langs Na
thumbnailAdrian Halle, lille broren og jordbærselgeren som ikke skulle til EM, tok med seg børsa en tur opp på Dolven banen Lørdag 30 Juni. Der arrangerte Brunlanes jeger og fisk sommerstevne, med deltagere fra store deler av østlandet. Førsteplassen var ledig i klasse D1, og den hadde Ad
thumbnailVæret er herlig, uansett, det er bare et spørsmål om hvordan en tar det.  Dessuten er det såååå godt å kunne si at jeg er skikkelig heldig, og har det godt her i livet, som har tett tak, mat i skapet og fyr i ovnen 4
thumbnailI dag har Stavern triatlon og barnetriatlon blitt arrangert på Kysta og området rundt her ute. I morgen er det virkelig alvor med 1900 meter svømming, 21 km. løping og 90 km.(–NI MIL-) sykling før Norgesmesteren i triatlon kåres her på Brunlaneset.   Dagens Staver
thumbnailSteinkirka på Berg var stedet Marthe Skivik og Lars Richard Bjørnøe gikk inn i ekteskapet sitt i dag. Marthe var vakker som det skjønneste skjønne  da hun ankom kirken. Brudgom og resten av brude-følget blir det sikkert tatt mer bilder av utover dag og kveld, men det var l
thumbnailLoppemarkedet på Holhjem skolen blei en gedigen suksess, mye folk og mye handling. Godt organisert og god parkeringe er det når det tråas til her ute.  Folk pruta, handla og bar så det virket som alle blei fornøyde, bade kunder og arrangører. Foto/tekst Roy Myrl
thumbnailDen ferske buntløken er blitt høstet og gjort klar for salg. Nå er det slutt på diverse lagra og importerte”halvgrodde løk greier”som vi er blitt tilbudt i grønsaksdiskene de siste månedene.  Fersk, saftig og smakfull Brunlanes løk som ikke er t
thumbnail Viktor (til høyre) og Adrian Halle fra Halle er i Havna om dagen. Bestefar, Sverre, ordner transport og bær, guttane sørger for salget.  Viktor jobber for å fylle opp reisekassa si om dagen, han skal representere Brunlanes jeger og fisk, i EM i skeet skyting som går av stabel
thumbnail I bakken ved Berg Steinkirke går eselet og beiter sammen med hesten. Terje Haaland fra Stavern stoppet bilen en stund og tok seg en titt her sammen med Kristine,Therese og Sandra.  Herlig å slippe å kjøre til Kristiansand for å oplleve eksotiske dyr!  Foto/tekst Roy
thumbnailStavernguiden åpner hoved porten i Fritzøe parken litt etter kl. 17, hver torsdag. i sommer. Brunlanesingen Nils Melau, er godkjent guid for kultur og natur parken som omgir Frizøe hus. Parken er på 1700 mål, så det var nok plass til alle som var med på parkvandringen i etter

thumbnail

«Kvitt eller dobbelt»

deltager Stine Olsbø fra Løvenstad ved Lillestrøm kan neste lørdag få 96 000.00 kr. for sin innsats i TV kunnskapskonkuransen om Kon-Tiki ferden og Thor Heyerdahl. Norman Baker var Navigatør på den ferden. Du kan lese om Norman Baker sitt besøk i Stavern her i fjor.
thumbnailDe svømmer så fredelig rundt, men trår du de små skjønne for nærme så blir det leven. Og, om noen uker ser de virkelig ut som stygge andunger! Foto/tekst Thomas Rugsveen 25.06.07
thumbnailDe nyhøstede grønnsakene og bærene finner du ikke i en kjøledisk, innpakka i plast, og fraktet halve Østlandet rundt. De er på Lydhus Gårdsbutikk nå om dagen.  Lisbeth Amundrød selger kvalitetsvarer i sin gårdsbutikk. I dag var det smakspr&
thumbnailSkal, skal ikke. Elsker, elsker ikke..
thumbnailFeiring og fest, eller ro og meditasjon? Det blir det en gjør det til, når været og naturen er så flott som på denne tiden av året.St. Hans aften og lørdagskveld kom litt som julekvelden på kjerringa virket det som, etter at regnværet gav seg på ettermi
thumbnailDet har regna litt, og sola skinner igjen, da er det fort gjort å drøye med øsinga. Men så er det at det er så utrulig kjedelig å bli spørt. Har du øsa båten?Foto/tekst. Roy Myrland 24.06.0
thumbnailDet er et sikkert sommertegn når Skjæløy II begynner sin rute den 24. juni, og Lunchane tar «litt» tid hos Bakern i HavnaFoto/tekst. Lars Gunnar Røed og Roy Myrland    På vei&nbs
thumbnailDet var litt sånn ”Hip, hip, hurra” stemning, og elementer, for kunstnerne i Steinbrakka som åpnet sesongen Søndag. Galleriene ligger tett her, men fru Hoffstad sin småmat og hygge rundt denne benken gjorde utslaget for bildevalg!  Dagens kunstverk, både for sjel og
thumbnailMagnus Uggla har kommet med ny singel og da selvfølgelig tilhørende video !Den slippes Onsdag 26.09.07 ifølge cdon.com og heter ‘PÄRLOR ÅT SVIN’. Den ligger allerede ute på Youtube og du kan se/høre den ved å trykke her.Du kan også se en oversikt over han
thumbnailØyunn Winther, Marianne Irgens og Yngve Rakke  jobber i firmaet Imagepress As, som har kontoradresse Tolbodgt. 4 i Stavern, har i dag 22 Juni 2007, lansert en turistwebside for Stavern og omegn.Siden vil være rettet mot turister, slik at de skal kunne finne frem og lettere orientere seg i om
thumbnailHesten til Kjetil Kjær klarte 2 plass i løp nr. 4 på Øvrevoll, Torsdag kveld!  Toteca skal løpe på Øvrevoll i dag, Torsdag 21 Juni. 4 løp med Roman Skrzydlo, i salen, med forventet start kl 19.35.Program finner du her
thumbnailTil og med mauren kjemper for det, ikke bare for sitt eget, men også for det ufødte.
thumbnailRolf Jørgen Østby, Edle Bjørnø og Jane Løken traff mange kjente på bryggeslengen i den herlige Juni kvelden.Bryggeslengen i Helgeroa er deilig nå før St.Hans, passe med folk og passe med trafikk. Det er så en får med seg det meste, og det er viktig n&ari
thumbnailDet er snart loppemarked på Holhjem skole, Lørdag 30. Juni kl.10.00 starter det. Dugnadsgjengen er i gang med å fylle inn med lopper og rigge til, og i den forbindelse etterlyser de event. ”pårørende” til dette fotoalbumet.     Agnete Strøm, Reidun
thumbnailRaigraset som blei sådd for litt over 2 mndr. siden har blitt slått, og i dag blei graset pakket til rundballer. Karl Arnt Bårnes, kjører traktor med presse, og sørget for at det ikke ligger noe løst gras igjen på arenaen. Dermed vil det bli når det nå
thumbnailHeia Sola !  Strålekamp i noen sekunder over løkåkeren på Berg, vannvogna mot sola.  Vannvogna skyter tappert sin livgivende stråle, men den blir ”tassen” i forhold til kveldens siste stråler fra vest. I morra så snur det, da er det sommersolhverv.
thumbnailDet er lov å surre og røre litt når en driver med flåtær, det er litt av begge delær i denne artikkelen.                     Flåteregattaen i Stavern sist sommer var en suksess,
thumbnailDenne uken før St.Hans er urtene og blomstene som brukes til alternativ behandling, som best å høste. Det heter seg også etter gammel tro at plukker man en blomsterbukett, med 7 forskjellige blomsterslag, og legger under hodeputen hver kveld denne uken. Vil kjæresten du skal få kom
thumbnailMåkene ser det meste som er og skjer. Akt, eller ”splitter pine nakent” ser de også nå om dagen utpå fjella langs sjøen.        Foto/tekst. Roy Myrland 19.06.07
thumbnailÅpningstider:  Det har blitt noen forandringer på kontoret!Nå har jeg fått 40.000 i støtte fra Fylkeskommunen, og har derfor kunnet ansette to damer, en fra Polen og en fra Litauen som skal jobbe en dag i uka hver.De nye åpningstidene er:tirsdag. 16.00-20.00 polsk/norsk ta
thumbnailDet er noen år siden Oselver eller lignende båter blei brukt til å frakte dyr eller for langs kysten i landet vaart.  Det er fasinerende å se hvor utrolig like disse båtene er de båtene som blei bygd for 1000 år siden. Vikingskip museet på Bygdøy i Oslo viser
thumbnailJordbær prisen i dag var 35 kr pr. kurv på Gusland.  Harald Elvsåshagen sørget for sitt daglige inntak av antioxidanter, da han handlet med seg et par kurver hjem. Leonas heter jordbærselgeren.  Foto/tekst. Roy Myrland 16-06-07
thumbnailDet ser slik ut når regnet nærmer seg sommer idyllen vår her på Neset. Regntunge skyer over Stavernsodden fyr  har også sin skjønnhet. Alf Øystein Støtvig har tatt dette bildet i ettermiddag, 16 Juni -07.   Foto. Alf Øystein Støtvig
thumbnailJoar Størdal har hytte på Askeskogen, der inviterte han til bie treff i dag for medlemmene i Drammen og omegn birøkterlag.  Bifolket, de uten vinger, hadde som tema på møtet  Dronningavl, avleggere og stell av avleggere.  Dette handler ikke om blomsteravleggere, men rett
thumbnailHøyonna har gått greit for de som har bakketørka høy her ute på Neset. Ikke en dråpe regn, og lite nattedogg har sikret en god kvalitet på årets avling. Høyet er slått for en liten uke siden, og vendt flere ganger siden, for å få opt
thumbnailMalene Alette Walin Olsen trener sprang trening med hesten sin, Athene, her på Neset med full innsats om kveldene nå.  Til helgen skal Malene konkurrere på Melsom i Stokke. dette er et landsstevnet, og hun skal konkurrere i klasser til og med 130 cm. Dette er en mye større konkurranse
thumbnailÅ få tatt bilde av ting i fart er ikke bestandig så enkelt. Alf Øystein Støtvig er profesjonell fotograf, og jobber stort sett for VG. At mannen er ”rå” til å være på rett sted, til rett tid, for å ta bilder har han bevist mange ganger i saker s
thumbnailTime Ekspressen går jevnt og trutt fra Stavern, til Oslo. Bruno Kvae fra Bislet i Oslo hadde hoppet av en seilbåt som skulle til kortfilmfestivalen i Grimstad. Da er det deilig å roe helt ned på plenen foran Stavernspiken, mens han ventet på bussen innover i går.Om du klikker her, s&
thumbnailLørdag 16 Juni kl. 12.00 innbyr Grete Marie Johnsen ALLE PaaNeset.no sine lesere til åpning og vernisage i sitt galleri og verksted, Galleri Aske. Galleriet er lokalisert i Fjøset på gården som er blitt pusset opp til et himmelsk galleri som også inneholder engler i vinduene.
thumbnailI dag 12 juni rykket marinens minerydderkomando fra Haakonsvern inn på Rakke. De ankom Brunlanes i går, og i dag ble tankene fyllt opp i Stavern. De begynner umiddelbart med oppmåling og kartlegging av området de skal gjennomsøke for eksplosiver.PaaNeset har lest igjennom miljøra
thumbnailOm noen skulle være i tvil, det er sommer på Kjærstanda om dagen. Ikke bare det at det er varmt i vannet og sola skinner. Det er mer den følelsen, eller stemningen om at nå er det sommer. Det handler om lyder, lukter og smaker. Det å bare kunne sitte stille på terassen he
thumbnailDet er ”lunkent” i Bøkeskogen når Borgermusikken må sitte i skyggen på festplassen.  Senen er deres arena når de spiller til Bøkefrokosten søndag morgen, men i går var en av dagene med «unnata
thumbnailÅse Heimdal har opplevd noen varme sommerdager før, derfor satt hun seg helt stille med en bok på den hvite benken under det bugnende kastanjetreet på Kjær søndag ettermiddag.  Åse Heimdal er født i 1912, og kjører fortsatt bil. Mitsubishi Colt er en grei b
thumbnailEndelig er de kommet opp, de er blitt stellet med og snakket om i noen måneder nå, tidligpotetene. Endelig er de blitt tatt opp, noen av de i hvertfall. Selvfølgelig er det helt ytterst i Brunlanes de blir tatt opp i dag 11. Juni.Per Amundrød har spesialisert seg på tidligproduksjon, og

ROS

thumbnailÅrets første «Reiseradio» gikk av stabelen i NRK radio i dag morges og selvfølgelig var Stavern med der.Alex Rosen intervjuet Yngve Rakke om spøkelset på Citadellet og om de mangeskipsforlis i Rakkeboene.Alex syntes det var kult at noen var oppkalt etter Rakkeboene og syntes d

thumbnailHeggen  (Prunus padus) i skogene våre er under angrep i disse dager. Bladene blir spist opp, og trærne blir vevd inn med et nett av fine tråder. Heggspinnmøll  heter dette ivrige insektet som spinner nettet som et forsvarsverk for larvene. Rolf Gjølberg ved landbrukskontoret i
thumbnailDet var billøp på Lyngåsbanen sist helg. Vigleik Digre fra Bakkane og Stavern Bilverksted ”dro skinnet av pølsa” i de to første heatene.  Alt lå an til DEN dagen, men så skjer det i tredje heat. Gearkassa ”eksploderer” og det blir et stort hull i
thumbnailFor trebåt folket er det en fin tid nå, jeg snakkær ikke om ”ekstremistene” i sjektekanalen i Stavern, men om de som har en trebåt i en låve eller under et halv-tak. De som kanskje ikke har den blankaste og mest strøkne båten, men om de som bare har en båt li
thumbnailDet er deilig med varme, det er deilig med sol, det er deilig med sommer, men..     Mølle demningen på Halle mølle var det deiligaste stedet å være i ettermiddag. Passe sval trekk i lufta, og en sånn akkurat passe luftfuktighet. Dessuten er det en sånn inderlig
thumbnailOttar Reinholt og Rolf Bjerkelund målte og malte langs veien på Brekke her om dagen. Ottar måler hvor kablene ligger for Skagerak Energi, slik at Rolf har fri vei når han skal grave for firma Kåre Mortensen.   På spørsmål fra PaaNeset.no om ikke søkevink
thumbnailInformacje o warunkach pracy i płacy w Norwegii                                             &nb
thumbnailAkkurat NÅ ser det så vakkert ut når solen går ned bak furutrær og lupiner finnes i front.  Foto og tekst. Stein Seljeseth 5.06.06
thumbnailNeida, det er Oslofjord triatlon klubb som skal arrangere NM her på Neset 1. Juli. I tillegg arrangerer klubben Stavern triatlon 30. Juni, denne dagen arrangeres det også barnetriatlon på Kysta. Påmeldingsfristen er 18. Juni.   Svømming og løping foregår for al
thumbnailDet har vært ridestevne på Brunla gård i helgen.Malene Alette Walin Olsen og hesten Mai Lunds Athene, fra Brunlanes og Stavern rideklubb var de som PaaNeset.no fulgte med zoom linsen denne gangen.    Malene har ridd ”Athene” i kun 2 uker, men for en erfaren rytter som henne, virk
thumbnailDet var jenter her. og det var jenter der, jenter foran, og jenter bak, og jammen kom det noen ovenifra også!  Lykkelig og glad etter gjennomført tur, og i tillegg finne ledig
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine − 4 =