Uvirkelig utsikt og eventyrlig vakkert!

Uvirkelig utsikt og eventyrlig vakkert!

Besshøe (2 258 moh.) i Jotunheimen er godt synlig, der fjellet ruver over Besseggen, Gjende og resten av området rundt. Tur-retur til toppen fra rv. 51 på Bessheim er beregnet å ta ca. 9 timer (tur-retur), men det er helt ok å beregne både lengre gå tid og enda lengre rekonvalesenstid etterpå (det går hardt utover utrente lårmuskler å gå ca. 1200 høydemeter nedover)

https://youtu.be/fSmVqGJ8gho

Det har seg nemlig slik at har du ikke litt over middels ganghelse og kondisjon, blir den «svart-merkede» turen krevende, men slitet det er verdt det. Utsikten og opplevelsen av å se lengre enn langt og ha «hele» norge for dine føtter, gir en rett og slett uvirkelig og eventyrlig opplevelse. Besshøe virker «rundt og mildt», men synet bedrar. Vestsiden av Besshøe er bokstavelig talt stupbratt, der det går 1000 meter rett ned i Russvatnet (1175 moh.).

Videoen over viser både bilder fra turen og video fra toppen av «Dronninga» i Jotunheimen 29. august 2021. Flere turmål på Gjende.no

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − seven =