Midt i naturen – Glamping på Inderøy

Midt i naturen - Glamping på Inderøy

Trærne ruver høyt og rådyr, hare og ekorn er nærmeste naboer. Her inne i skogen ved den tidligere husmannsplassen Venåsen på Inderøy står ett par høyreiste telt litt utenom det vanlige.

Tett på naturen

Ane Marit Willmann og Geir Arne Myren som driver firmaet Villnis har satt opp to telt på ulike steder i skogen. Disse leies ut for alle som vil være tett på naturen og samtidig oppleve det glamorøse campinglivet, populært kalt «glamping».

Når du svinger inn på tunet kan du bli møtt av noen høner som tripper fritt rundt på tunet.
– Finner du noen egg på bakken, kan du ta de med deg, sier Ane Marit som tar imot oss.

Triveligere mottakelse får du ikke og du kjenner roen senke seg. På rusleturen inn passerer vi en fin bålplass der svartkjelen står klar.

En annen verden

Inne i glampingteltet knitrer det fra peisovnen og flammene lyser opp under teltduken. Stearinlysene er tent og teltet er innredet med skinn, puter, tepper, og nattbordene ved dobbeltsenga består av to gamle kofferter. Noe mange setter pris på er den spennende matkassa med lokale råvarer som hører med.


– Vårt mål med dette prosjektet er å få folk ut i naturen og at de får fine opplevelser. Og området her har et rikt dyre- og fugleliv og fine turmuligheter både sommer og vinter. Man trenger ikke dra langt ut i ødemarken, men for noen er det kanskje ødemarken, sier Ane Marit.

Vinternatt i telt

Trodde du glampinglivet hører sommeren til, så tar du feil. Høsten der regnet pisker på teltduken må bare oppleves og ikke minst en vinternatt i glampingteltet. Når snøen ligger på teltduken og varmen og flammene fra peisovnen sprer seg, da er livet godt å leve.

En av naboene kan plutselig stikke innom, her er det rådyr som titter inn.
Råvarer fra naturen

Ane Marit og Geir Arne sanker sopp og nyttevekster og leverer råvarer fra naturen til bl.a. gourmetrestauranter. De holder også kurs om hva naturen har å by på av råvarer og deler sin erfaring med bruken av dem i matlaging. Gården har også utsalg av egg.
– Vi har et stort hjerte for naturen og brenner for god utnyttelse av de ressursene som finnes, i form av spiselige ville nyttevekster som vår region har å by på, sier Ane Marit Willmann.

Etter en fin dag på tur gjør en vakker solnedgang godt. Inne i glampingteltet knitrer det fra peisovnen.

For mer info og bestilling kontakt. www.viervillnis.no
E-post: post@viervillnis.no

Link til Villnis på Facebook

Adressen til Villnis er Hellhaugan 343 7670 Inderøy

BILDESERIE

Villnis Glamping
Villnis Glamping
Villnis Glamping
Villnis Glamping
Villnis Glamping
Villnis Glamping
Villnis Glamping

Tekst og foto Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 1 =