Forsinket ferdigstillelse av nye Stavåbrua – fortsatt trafikkdirigering

Forsinket ferdigstillelse av nye Stavåbrua - fortsatt trafikkdirigering

Åpningen av den midlertidige brua for E6-trafikken i Rennebu i Trøndelag er utsatt. Etter planen skulle den vært åpnet i desember, men åpningen er utsatt til neste år.

Vi opplevde at trafikkdirigentene gjør alt for å holde humøret oppe og kunne by på en liten danseoppvisning mens vi ventet.

Monteringen av brua er godt i gang, men det har dukket opp noen uforutsette utfordringer. Dette betyr at jobben tar noe lenger tid enn planlagt.
– Det er oppstått brudd i en sveiseskjøt i overgangen mellom monteringsutstyret foran brua og selve brua. For å ivareta sikkerheten undersøker vi nå brua sammen med vår leverandør, og vil videre vurdere aktuelle tiltak, sier fungerende seksjonsleder Karoline Valle i Statens vegvesen.

Det er første gang i Norge vi monterer en så stor midlertidig bru som vi gjør over elva Stavåa i Rennebu. Total lengde på den midlertidige brua blir 140 meter, og den vil ha ett fritt spenn over elva på 99,5 meter. Brua veier over 600 tonn i totalvekt. Foto Karoline Valle.

Forsinkelsen innebærer at E6-trafikken ikke kan flyttes over på den nye brua før nyttår som planlagt.
– Vi vil gi nærmere informasjon når vi vet når trafikken kan flyttes, men det vil ikke bli før til neste år, sier Valle.

Kun ett kjørefelt er åpent for trafikk på E6 over den gamle Stavåbrua i dag, pga. skader på konstruksjonen og redusert bæreevne. Det er manuell trafikkdirigering over brua, med trafikk i en kjøreretning om gangen.
– Vi ber trafikantene om å ta hensyn til anleggsarbeidene og sine medtrafikanter, sier Karoline Valle i en pressemelding.

Trafikkdirigentene gjør det de kan for å holde humøret oppe.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − 16 =