Dugnad er en viktig nøkkel til samhold og fellesskap.

Dugnad er en viktig nøkkel til samhold og fellesskap.
Snøen har gått 600 moh. og museørene har så vidt begynt å komme på  bjørka. Da er det tid for den årlige dugnaden i Skrautvål kyrkje. Det var drøyt 30 stykker som bidrog til at kirkegård og kirkerom ble gjort klar for konfirmasjoner og andre kirkelige handlinger tirsdag kveld. Området rundt gravene er nå velstelt og kirkerommet har fått en solid omgang med såpe og vann. Vinduskarmer, gulv og benker, pluss galleriet, skinner nyvasket. Når også sakrestiet er nyvasket for prest og klokker er dermed det meste på stell før vårens festdager i den trivelige gamle kirken.
Soknerådsleder Håvard Meisdalshagen  fortalte at dugnaden nå bare var starten på ansiktsløftingen kirken og området rundt skal få nå i 2022. -Vi har inngått avtale med Nord Aurdal kommune om at både gjerde og mur rundt kirkegården skal byttes og oppjusteres, pluss at vi får maling, stilas og lift for å male hele kirken. Malearbeidet skal menigheten gjøre selv og arbeidet skal være i gang allerede medio juni.
Bildet over:
Spreke jenter i Skrautvål bidrar til fellesskapet. Fra venstre: Sigrunn Anny Aarø, Bodil Ulstølen, Elisabeth Bakke Meisdalshagen, Olaug Karin Bråthen, Anny Myrland, Grete Jorunn Engen, Ellen Brenne, Ranheim, Voldhaug, Konfirmat bak Salvesen
For mange er det beste med dugnader fellesskapet og praten over kaffekopper, med hjemmebakte kaker attåt. -Samhold og fellesskap gjør seg ikke sjøl, da må vi møtes andre steder enn gjennom skjermer i Skrautvål også.
Olaug Karin Bråthen og Sigrunn Anny Aarø i aksjon.

Anny Myrland, Jon Gladheim og  Marianne Bakkene ordnet opp langs gjerdet som snart skal byttes ut.
26. mai skal denne gjengen bak trillebåra konfirmeres. Leder i soknerådet Håvard Meisdalshagen i trillebåra. Fra venstre
Foran: Anette Voldhaug, soknerådsleder Håvard Meisdalshagen og Andreas Bakkene Myhre. Bak fra venstre: Patrick Svanheld Østgård, Vemund Thon Hovrud, Sander Quezada Thon, Elvira Næss Salvesen, Kirsti Ranheim og Matilde Vidme Skattebo.
Skrautvål kyrkje  er en korskirke fra 1785 i Nord-Aurdal kommune, Innlandet fylke.

Byggverket er i tømmer og har 200 plasser. Påbygd: 1861 våpenhus, 1881 og 1891.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − 6 =