En campinglegende og hennes etterfølgere på Fossen Camping i Valdres.

En campinglegende og hennes etterfølgere på Fossen Camping i Valdres.

Inger Fossen (til høyre på bildet over) sammen med sin mann Georg, startet Fossen Camping i 1962. Hun er fortsatt aktiv i driften av den lille, men meget velstelte og familidrevne plassen. Sammen med sin datter Kari (i midten på bildet over) og barnebarnet Guro Fossen Schlytter (til venstre på bildet over) driver de det som er blitt til en av Valdres sine aller triveligste og mest unike ferie og fritidssteder. -Det er helst tidlig på morgenen jeg bidrar om det skulle være bruk for meg, men jeg er jo rundt her hele dagen og fordeler bla. posten også, forteller campingvertinnen som fyller 90. år i år. (Fossen camping hjemmeside og Facebook.)

Klikk her og abonner gjerne for å lese alle saker på Langsveien.no. Det koster kun kr. 1,- pr dag.

Dagens daglige leder er Guro Fossen Schlytter(til venstre) . Hun nyter sommervarmen som kom nå i juli, men er ikke helt fornøyd med belegget på plassen i år i forhold til i fjor og «coronatidene» da. -Det er heldigvis endel utelendinger, med Nederlendere i flertall, som kommer hit. Mye av årsaken til det er at den hollandske olympieren og skøyteløperen Jan Willhelm Peter Charisius, besøkte Fossen Camping i begynnelsen av -70 tallet. Siden da var han fast gjest inntil han gikk bort her i 2008. Nå er det hans oldebarn og tippoldebarn som er noen av de mange trofaste gjestene fra Nederland, forteller Guro Fossen Schlytter.

Ørretene biter villig i elva rett ved Fossen camping og tiltrekker seg flere og flere fiskere. Den mestfiskende i år har fram til 19. juli landet ca. 180 ørreter. Gapahuken er bygd til fri bruk for fiskerne og de «dupper» gjerne av litt om fiskeøkta har blitt litt lang.

Fossen camping har flere hytter de leier ut. En av de er også universelt utformet og tilrettelagt for rullestol.

Foto: Fossen camping sin Fb side.

Bobilene er i flertall av døgngjestene, men det er også flere «fastboende» på campingplassen 6.5 km. nord for Fagernes langs rv. 51, hvor drivere og gjester har et nært og nesten familiært forhold. -Vi har opplevd det meste her av både sorger og gleder sammen med gjestene, så da blir det til at vi tar vare på og bryr oss om hverandre på en slik liten plass . Det er virkelig godt å være priveligert og kunne ha slike forhold på arbeidsplassen sin, forteller Kari Fossen.

 Langveisfarende døgngjester og “fastboende» med velholdt og solid spikertelt. Foruten hyttene er det ca 60 plasser til telt, vogner og bobiler, hvor avstand mellom vogner og telt er 4 m. og branngatene er over 8 meter brede.

Tore Ronny Bradahl fra Eina er en av de faste gjestene med ekte spikertelt og fin campingvogn i Holdalsfoss. -Jeg har vært her fast siden 1993, men var allerede i 1985 med foreldrene mine hit. Han gav tydelig uttrykk for  stortives med Kari, resten av vertskap, og de andre campinggjestene.

Noen av Fossen campings venner. Bak fra venstre: Hilde Ødemark, Lage Ødemark og Trond Bredesen. Foran: Heidi Bøe og Guro Fossen Schlytter.

Lage Ødemark fra Raufoss er camperen med lengst «ansiennitet» på Fossen Camping. I 53 år har han hatt plassen som sitt yndligsted for ferie og fritid. Kona Hilde har litt færre år som «deltidsvaldris», med 18 loggførte år som gjest. Heidi Bøe og Trond Bredesen har i 18 år kjørt fra Lørenskog til idyllen i Holdalsfoss for å bruke sin fritid der. Flere familier er fortsatt på Fossen camping etter både 3 og 4 generasjoner.

Fossen camping er kjent for sine flotte blomsterbed og velstelte områder. Blomstringen er nå på sitt fineste og i skogsområdet rundt campingen er soppen allerede begynt å bli klar til plukking.
Tina Johansen Solberg (bak) fra Hunndalen ved Gjøvik, hjelper Guro Fossen Schlytter (foran) der det trengs på campingen

Fossen camping hjemmeside og Facebook.

Likte du det du gratis leste og så av tekst og bilder?

Klikk gjerne her eller send en mail til redaksjonen(alfakrøll)langsveien.no om du ønsker å annonsere her

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three + seven =