-Norges største kraftverk er den krafta vi ikke bruker.

-Norges største kraftverk er den krafta vi ikke bruker.

Birgit Oline Kjerstad fra SV og Stortingets Energi og miljøkomite  (bildet over) besøker partifeller i både Gudbrandsdalen og Valdres nå.

Abonner (kr. 1.- pr dag) gjerne på Langsveien.no her

Strømpriser og energiøkonomisering er i fokus og det var også temaet da hun besøkte Beitostølen Resort.

Atle og Bjørnar Hovi (bildet over) har der gjort enøktiltak gjennom flere år som virkelig lønner seg nå.

-Denne innsatsen «går rett i hjertet» på meg, som er meget opptatt av at vi må få fart på enøksatsingen, var svaret stortingsrepresentanten gav direkte spørsmål fra Langsveien.no om hva hun syntes om tiltakene.

Videre fortalte hun at strømprisen antagelig vil holde så lenge gassprisen er høy og det ikke blir tatt politiske grep for å endre prissystemet. Utenlandskablene har fjernet flaskehalsene  og Sør Norge er nå i samme prisområde som  Europa. Det er  i praksis gassprisen ,som  setter strømprisen i det Europeiske markedet. -SV vil beskytte forbrukerne mot ekstreme markedsutsalg. SV foreslår statlig oppkjøp av basis strøm behovet for å tilby forutsigbare langtidskontrakter  til overkommelig pris til forbrukerne. Vi vil  forenkle strømsalget, og sist men ikke minst satse mer på enøk tiltak.

-De tiltakene bør være av en slik art at folk flest har råd til å gjøre de og at staten bidrar med lån/tilskudd som vil kunne tilbakebetales med det som spares i strømkost og strømstøtte, mener Birgit Oline Kjerstad  bør knyttes opp mot enøktiltak.

Se og hør om norges største kraftverk i videoen.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two + thirteen =