Her blåses tomgodset ut.

Her blåses tomgodset ut.

Håndteringen av tomgods gjøres så det «suser!» i dagligvarehandelen. Nå blåses returen rett ut av butikkene!

Det nye er at tomgodset blåses gjennom et rørsystem fra panteutomat, til en diger container på utsiden av butikken. Det skjer ved at ei vifte sørger for luft og trykk nok til at når boksen/flaska er registrert og flat trykket i returautomaten. Returembalasjen bokstavelig talt svever gjennom et rørsystem og ut til en 40m3 container på utsiden av bygget, forteller Marthe Lyng (bildet over), som er butikkmedarbeider på Meny Søndersrødtunet ved Helgeroa.

På Søndersrødtunet er de storlig fornøyd med både anlegget og det at de slippe å håndtere og bytte ut fulle sekker med innlevert pant, slik det var før.

Kjøpmann Dag Arild Bakken(bildet over) forteller til nettavisa Langsveien.no at anlegget er levert av Tomra og at de tomme boksene og flaskene leveres til for videre til Infinitum gjenvinning.  -Nå slipper vi både håndteringskostnader og bruk av dyrbar lagerplass, avslutter han tomgodspraten.

Viften som sørger for luft er plassert bak på lageret til supermarkedet.
40m3 container rommer mange bokser som går til gjenvinning
Kundene ser eller merker ikke noen forandring ved innlevering av tomgods.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 5 =