Ansatte og kjøpmann har spart strøm tilsvarende 3 eneboliger hittil i år

Ansatte og kjøpmann har spart strøm tilsvarende 3 eneboliger hittil i år

Da strømprisene galopperte tok kjøpmann Thomas Eriksen i Stavern grep. – Det var ikke planer om solceller eller andre fornybare energikilder som lå på bordet nå i 2022, så da måtte det gjøres på andre måter, sier han til nettavisa Langsveien.no.

(Se tallene lenger ned i artikkelen) 

Stavern sin Meny butikk, med betjent ferskvare og eget bakeri, bruker naturlig nok en god del strøm. Det er slik at kjeden fastsetter prisene, slik at den lokale butikken får gjort pent lite med å justere prisene selv i forhold til kostnader. Det gamle ordtaket om at det er ikke hva du får inn i kassa, men hva du har av kostnader, gjelder fortsatt.

 

-I samarbeid med Sastech tok vi fatt på inneklima, justerte ventilasjon og optimaliserte innetemperaturen. I tillegg er det viktig å få med seg de ansatte på laget, lukke kjøle og frysedører og fyll ovner med brød og nygrilla kyllinger, så ovnene går med optimal fyllingsgrad. Når den store sesongen var over, gikk mange av de ekstra kjølediskene ut på lager, og vi optimaliserte kjøleanlegget, slik at vi vi plass i disse. Her kan vi også gjenvinne varme, noe som også sparer en del kwt. forteller Thomas Eriksen.

Han forklarer stolt videre.-Disse grepene har de første 9 mnd av året spart Meny Stavern for over 60 000 kwt! Og, jeg vil sammen med sine ansatte fortsette å prøve å effektivisere enda mer der vi kan i supermarkedet.

Eriksen’s største ønske er en støtte til å installerer fornybare kilder også for bedrifter som ikke kom innunder regjeringens strømstøtte ordning til næringslivet, noe lik enovastøtten til private husholdninger f ex.

Meny kjøpmannen i Stavern innhenter nå tilbud på solceller for installasjon på taket, noe som kan gi 170 000 kwt med solenergi en gang i 2023. -Det vil spare inn nesten tre ganger årets effektivisering.

Stømregnskapet i kr. For Meny Stavern i år kontra i fjor.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 + two =