Samfunnssikkerhetsprisen 2022 – tildelt NRK Supernytt

Samfunnssikkerhetsprisen 2022  - tildelt NRK Supernytt

NRK Supernytt tildeles Samfunnssikkerhetsprisen 2022 for sin nyhetsformidling i en tid med både nasjonal og internasjonal uro. Redaksjonen bidrar til et trygt samfunn for en særlig viktig målgruppe: Barn og unge.

Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som deler ut prisen, i samarbeid med representanter for næringsliv, statsforvaltere og frivilligheten.

NRK Supernytt

Prisen deles ut til den/de som har satt samfunnssikkerhet på dagsorden. Prismottakeren skal være et godt eksempel, og arbeidet må ha en overføringsverdi til andre aktører.
– Både gjennom pandemien og nå under krigen i Ukraina, har NRK Supernytt bidratt til å opplyse og informere målgruppa på en særlig god måte. Slik kan viktige spørsmål diskuteres og uro dempes, sier juryleder Elisabeth Aarsæther, direktør i DSB.

NRK Supernytt tildeles Samfunnssikkerhetsprisen 2022 for sin nyhetsformidling i en tid med både nasjonal og internasjonal uro. Foto Stian Olberg DSB
Med enkelt språk

Prisvinneren har siden etableringen i 2010 hatt som formål å forklare det som skjer i Norge og verden på en slik måte at barn forstår og klarer å sette ting i sammenheng.
Med enkelt språk, visualisering og moderne metoder presenterer prisvinneren kompliserte samfunnsspørsmål på en slik måte at barn selv kan sette ord på temaer og snakke om dem.
– Supernytt bidrar til at barn lærer å skille mellom troverdige og mindre troverdige kilder, de får trent opp forståelsen for nyheter og de lærer seg å sette budskapene i sammenheng. Dette er viktig for å styrke tilliten, og dermed samfunnssikkerheten, sier Aarsæther.

Profesjonelle

Med profesjonell journalistikk tas målgruppen på alvor, politikere og kilder fra høyeste posisjoner utfordres, og redaksjonen har etablert seg som en selvfølgelig del av mediebransjen.
Halvparten av norske skolebarn ser Supernytt i skoletiden, minst en gang i uken. Redaksjonens kjernemålgruppe er aldersgruppen 8 til 12 år, men nyhetssendingene når også mange flere.

Tidligere vinnere av Samfunnssikkerhetsprisen:

2021: Gjensidigestiftelsen
2020: Norske Kvinners Sanitetsforening
2019: Lillehammer kommune
2018: Sivilforsvarets mannskaper
2017: Bergen kommune
2016: Odda Røde kors
2015: Eigersund kommune
2014: 330-skvadronen
2013: Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum
2012: 22. juli-kommisjonen

Juryen består av

Elisabeth S. Aarsæther, direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og juryleder Knut Oscar Gilje, direktør i Næringslivet sikkerhetsorganisasjon (NSO)
Bente Asphaug, daglig leder i Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum (FORF)
Asgeir Jordbru, fylkesberedskapssjef i Nordland, Statsforvalteren Nordland

NRK Supernytt tildeles Samfunnssikkerhetsprisen 2022 for sin nyhetsformidling i en tid med både nasjonal og internasjonal uro. Foto Stian Olberg DSB
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × three =