Brutalt ærlig melding til Statsråd Gjelsvik på besøk hos Vyrk

Brutalt ærlig melding til Statsråd Gjelsvik på besøk hos Vyrk

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik kom på besøk til Vyrk i Rogne for å få innspill til regjeringens videre arbeid. Det fikk han!

(Videeointervju i bunn av artikkelen)

Fra venstre på bildet over: Odd Erik Holden, ordfører i Øystre Slidre. Sigbjørn Gjelsvik, Kommunal- og distriktsminister. Steinar Lyseng, gründer Vyrk. Knut Arne Fjelltun, ordfører i Nord Aurdal kommune og politisk rådgiver Ingrid Nikoline Sand

Sammen med ordfører i Øystre Slidre Odd Erik Holden og ordfører i Nord-Aurdal Knut Arne Fjelltun tok Statsråd Gjelsvik turen innom Vyrk sin avdeling i Rogne for å høre mer om bedriften og utfordringene som industrien står overfor. Det ble klar tale fra daglig leder i Vyrk Innovasjon Steinar Lyseng, som uttrykte bekymring og stor frustrasjon over situasjonen markedet nå har havnet i og står overfor.

Statsråd Gjelsvik hadde tett program med blant annet tur i Fagernes og besøk i Øystre Slidre før siste stopp på veien var hos bedriften Vyrk som totalt har 60 ansatte fordelt utover 4 avdelinger på Innlandet.
En introduksjon av bedriften, nyetablerte Vyrk Innovasjon og ulike innovasjonsprosjekter sto på agendaen før en viktig snakk om dagens status og situasjonen på markedet for Vyrk.

«Det er krise. Norge er på kanten av et hjerteinfarkt, og ingen er villige til å gjøre den minste hjertekompresjon» sa Steinar Lyseng til de oppmøtte. Vyrk og industrien i sin helhet står overfor skyhøye strømpriser og fraværende strømstøtte.

– Med, og er nærmest som gisler å regne til regjeringen. Konsekvensene blir permitteringer av ansatte, store økonomiske påvirkninger for bedriften og kutt på industrien på Innlandet. Lyseng uttrykker også frustrasjon over dekningen fra media over hva som faktisk foregår der målet er å få flest mulig klikk på uviktige saker, som slankekurer bak betalingsmur, freste Lyseng som er daglig leder i Vyrk Innovasjon.

«Det hjelper ikke å gi strømstøtte til privatpersoner, når bedriftene disse personene arbeider i må permittere sine ansatte, og folk blir stående uten jobb. Man er nødt til å ta tak i problemene før det blir verre» uttrykker Lyseng. Statsråd Gjelsvik viser sin forståelse for situasjonen og setter pris på å høre fra folk i industrien.

Vi fikk lagt fram vårt synspunkt på saken, og hvilke ønsker vi har for å få forbedret utfordringene og den uforutsigbarheten næringslivet nå står overfor, avsluttet Steinar Lyseng.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 2 =