Et godt møte på Helsetunet.

Et godt møte på Helsetunet.
VERKSTED: Vi kan tilby følgende: Nytt ATV- og snøscooterverksted, biloppretting, lakkering, felg og dekk, EU-kontroll og Bosch CarService.Trollrock 27.-29.juli på Beitostølen.Snekker. Tisleidalen-Go\'biten av Valdres.KampenesHos oss har du det godt. -Storefjell 1001 moh.sporten betoGjendeGrobakkenValdres industrigulvsebu bilembSøndersrødtunet , stedet hvor folk møtes.abrahamsenValdres BrønnboringVaset SkiheiserHageland GjennestadFram ReinlagHovli autoTakstkontoret ValdresValdresbilGrønolen FjellgardValdres utleiesenter

Helsetunet i Øystre Slidre kommune er et forbilledlig sted for de som ikke kan bo hjemme lenger (eller som bare vil komme innom på café besøk).

Bildet over: Stortingsrepresentant Truls Vasvik (Ap) besøkte Helsetunet på Heggenes 7. mars. Der ble han tatt i mot av fra venstre: Arnfinn Beito, varaordfører fra Senterpartiet. Ingrid Nordli, leder institusjonstjenesterleder. Gina Kvale Myreng, leder forebygging og mestring og rådmann Jostein Aanestad i Øystre Slidre kommune.

Vasvik er som medlem i Stortingets helse- og omsorgskomité opptatt av å lytte til og se hvordan «ståa» er rundt i landet, og det nye og innbydende Helsetunet imponerte han. Både rådmann og varaordfører fikk kommunisert utfordringer og positive ting til stortingsrepresentanten og lederne fortalte om hvordan huset fungerte i kommunen og lokalmiljøet. -Her har eldre et godt tilbud når det trengs. Enten det betyr at de ikke kan bo hjemme lenger, eller om de bare vil ta en tur innom den åpne cafeen som er på huset, fortalte de.

Hjelpepleier Anny Myrland har arbeidet i 35 år innen pleie i Øystre Slidre kommune. Hun rakk også å møte stortingsrepresentanten mellom to stell og fortalte hvor bra det var å ha eget kjøkken og vaskeri på huset. -Det er virkelig med på å gjøre hverdagen positiv for både beboere og ansatte på huset, som også har tilrettelagte uteområder med bla. sansehage rundt, sa hun.

Truls Vasvik fikk også informasjon om hvordan kommunen har brukt det gamle sykehjemmet til bosetning av ca 80 flyktninger fra Ukraina, mye takket være bygdefolkets solide dugnadsinnsats.

Utfordringene ang å kunne tilby helsetjenester i en turist og hyttekommune som Øystre Slidre fikk også Truls Vasvik servert under møtet. Han var som Øystre Slidre kommune opptatt av kostnadene dette kunne medføre  utifra egen erfaring som tidligere kommunestyremedlem i Larvik og fylkespolitiker i Vestfold. Det var tydelig at Vasvik gjerne ville være åpen for å lufte ideer og løsninger som kunne bidra til en utvikling eller ordning som kunne hjelpe kommunene med dette.

Under følger videoer fra åpningen av Helsetunet i 2021:

Fra direktesendingen med taler under åpningen:https://www.youtube.com/live/LypxVOaf4bQ?feature=share

https://www.youtube.com/live/LypxVOaf4bQ?feature=share&t=6

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 + one =