«Midt i» – Paraskyting i blinde

«Midt i» - Paraskyting i blinde

Lasse Johansen i Aron Skytterklubb inviterte medlemmer av «Midt i livet gruppa» i Norges Blindeforbund Buskerud til å prøve skyting i Drammenshallen. Tilbudet ble godt mottatt og etter en kort instruksjon og noen bomskudd, så kom poengene. Våpnene de blinde og svaksynte brukte er de samme som skyttere i andre klasser bruker. Den eneste tilpasningen var å montere et lydsikte som lager lyd når man sikter på blinken.

Øystein Tveten får gode råd og tips av primus motor Lasse Johansen i Aron Skytterklubb
Sosialt samvær

I tillegg til skytinga ble dette også veldig sosialt rundt kaffekannen på pauserommet. Her gikk praten løst, og latteren spredde seg raskt. Dette var et tilbud som ble satt pris på og noe de vil anbefale til andre. Primus motor Lasse Johansen gjør en kjempejobb for paraidretten i Aron Skytterklubb. Han var imponert over hvor raskt de blinde fikk treffene inn.

Paul Olav Sandhei fra Lier var tidligere aktiv skytter, med bl.a. deltagelse i NM i 91. Han vil vi nok se igjen på skytebanen. Foto Jan Arne Dammen

Therese Gausen-Rype har fått inn en treffer. Dette er mestring. Foto Jan Arne Dammen

Øystein Tveten har blinken i sikte under Paraskytingen Foto Jan Arne Dammen

Øystein Tveten og Therese Gausen-Rype var begge nybegynnere og gav utrykk for at dette opplegget gav mersmak.
Runar Kvam fortalte at før han ble blind hadde han avlagt jegerprøven. Det tok heller ikke lang tid før anviserskiva viste 9 tallet. Han har allerede satt av neste treningsdag.

Paraskyting Blindeforbundet
Åpen dag!

Lørdag 25. mars vil Aron Skytterklubb invitere til å teste paraskyting i Drammen. Arrangementet er gratis og skjer i Drammenshallen fra kl. 10.30 til 14.30.

Lasse følger Runar fram til skytebordet Foto Jan Arne Dammen

Aron Skytterklubb ønsker velkommen til åpen dag, der alle kan få teste skyting! Det settes opp til skyting med både luftrifle- og luftpistol, og det er instruktører til å ta imot alle som ønsker å prøve – uavhengig av alder, nivå eller funksjonsnedsettelser! For blinde og svaksynte settes det også opp lydsikter på rifle.

Ved spørsmål ta kontakt med Lasse Johansen på: 406 03 073.

Runar får kyndig veiledning av Lasse Paraskyting Blindeforbundet. Foto Jan Arne Dammen

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen + 7 =