Våre beste kvinner og menn øver.

Våre beste kvinner og menn øver.

«For alt vi har. Og alt vi er.»  er ikke bare et fancy slagord. -Det er full innsats når flere hundre soldater i HV-05 Valdres, har vinterøvelse.

Lokalkjente HV soldater fra venstre på bildet over: Vegard Bråten, Sigrun Lunde Skattebo, Lt. Erik Onstad og Simen Stende.

embsebu bilValdres utleiesenterTakstkontoret ValdresVERKSTED: Vi kan tilby følgende: Nytt ATV- og snøscooterverksted, biloppretting, lakkering, felg og dekk, EU-kontroll og Bosch CarService.Søndersrødtunet , stedet hvor folk møtes.Grønolen FjellgardValdres industrigulvGjendeGrobakkenabrahamsenValdresbilHovli autoVaset SkiheiserTrollrock 27.-29.juli på Beitostølen.Valdres BrønnboringFram ReinlagKampenesHageland Gjennestadsporten betoSnekker. Tisleidalen-Go\'biten av Valdres.Hos oss har du det godt. -Storefjell 1001 moh.

I Skrautvål, på Lenningen og i Fagernes øves det på det som på fagspråket kalles «Bærende ferdigheter -Stridsteknikk for lag, troppsnivå og enkeltmann», der trygg ferdsel i snøen også er en del av øvelsen.

Dermed får HV soldatene også øve med søkestenger og lærer seg graveteknikk i forhold  til snøskred. I løpet av de to dagene HV mannskapene ligger ute og trener, er det kart og kompass som brukes når de ferdes i fjellet. Søkene er høyst realistiske med personer som må finnes i «snørasene».

Kommander sersjant  Geir Olav Blystad fra det Opplandske Heimevernsdistrikt (til høyre) er veilderog  fortalte at øvelsen startet 16. mars for befalet og 18. mars ble alt mannskap i Valdres HV område kalt ut.

Oversersjant  Ole Håkon Grønvold (til venstre) er øvingsleder for vinterøvelsen, der ingen av soldatene sover hjemme men oppholder seg enten «ute-ute»  eller er på/i objekter. Øvelsen avsluttes 21 mars.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 + 2 =