Sammen med bare positive og bra folk i Valdres16. mars.

Sammen med bare positive og bra folk i Valdres16. mars.
De jobber allerede for et bærekraftig, smidig, grønt og framoverlent Valdres. -De vil ha med flere på laget som vil bruke lokal næring, satse mer på en bærekraftig og økonomisk aktivitet i byggebransjen, der vi kan spille hverandre gode.
Gründer Steinar Lyseng i «Vyrk» (bildet over) inviterte byggmestere, entreprenører, politikere og trelastutsalg fra alle kommunene til møte  om temaene i Rogne 16. mars.
Det var flere forslag om «Hvordan vi kan skape mer i Valdres» som stod på agendaen i Vyrk sine lokaler. Steinar Lyseng fikk positive, konstruktive og løsningsorienterte innspill og svar av forsamlingen. Og, samtlige deltagere, og gjerne flere til, er allerede invitert til nest samling.
Hyttebygging var sentralt på samlingen og bla. forslaget om å ha et felles «godkjenningsorgan» for hele Valdres ble godt framsnakket. Håvar Dalbø fra Norske Fjellhytter (til venstre på bildet over) sa bla. at han også satte stor pris på spisskompetansen som var i de forskjellige Valdreskommunene innen fagfeltet. Ordfører Vidar Eltun i Vang kommune (til venstre) satte stor pris på samlingen og innspillene som kom der. Vang kommune jobber også for fult med å rette utfordringer med bla renseanlegg, slik at utsettelser og «byggestopp» ikke skal bremse utviklingen.
Steinar Lyseng framsnakket bærekraft og et «grønt» Valdres. -Vi skal ikke drive med «grønnvasking», men vi skal være grønne tvers igjennom og best i klassen på bærekraft og miljø. Det er framtiden mente han og følger allerede det opp i Vyrk med bla «returpanel» og miljø i fokus i alle ledd i produksjon og salg.

«Lærlingsfabrikk» er et forslag for at unge skal få prøve seg i «byggebransjen» med å utvikle, drive og selge produkter. Hele opplegget er at allerede etablert næringsliv er med  og følger de forskjellige prosessene. Fylkeskommunen er allerede positiv til å bidra til en slik etablering.
Flere temaer innen byggenæringen ble løftet og Lyseng oppfordret byggebransjen spesielt om å bruke lokal næring og satse på bærekraft. -Da kan vi alle i dalføret spille hverandre gode og skape større økonomisk aktivitet. Vi vil da ikke oppfattes i markedet som små individuelle kommuner med enkelttiltak, men oppfattes som at det er i Valdres det er smidig og bærekraftig utvikling!Steinar Lyseng, med veldig god hjelp av sin kjære kone Irene (i midten på bildet over) og et par ansatte til, serverte kaffe og bløtkake i «mingle pausen».

Syver Thon fra Etnedal kommune driver Lenningen Fjellstue der(til venstre). Tom Kjetil Tørstad fra Ryfoss i Vang kommune er med og driver Joker Ryfoss og Montér Kvismo (til høyre). Begge to hadde gode innspill i debatten og har årevis med erfaring i byggebransjen, samt det å yte service og framsnakke Valdres. De to er også gode på å spille lokale bedrifter gode rundt seg i hver sin ende av dalføret. Litt «funfact» om de to er de også er glitrende gode på torader!  Klikk på navnene og hør Tom Kjetil Tørstad fra Landsfestivalen i Vågå 2022 og Syver Thon og Etnedalsvisa 
Bildet over fra venstre: Terje Kjøs fra Tveitabru Bygg A/S, Steinar Lyseng, Vyrk og Håvar Dalbø fra Norske Fjellhytter A/S. Bak står Erik Woldsdal Lothe, Tveitabru Bygg A/S.

Innspill til et felles godkjenningsorgan.
Det jobbes allerede på tvers i de forskjellige kommuneadministrasjonene for å løse disse utordringene.

E 16 gjennom Fagernes er en utfordring og temaet ble igjen «luftet».

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 5 =