Porten til «himmelriket».

Porten til "himmelriket".

Svinger du av veien i Heggenes i Øystre Slidre og følger skilting mot Yddin, kommer du til et flott turområde både sommer og vinter.

abrahamsenHageland GjennestadTakstkontoret ValdresValdres utleiesenterGjendeVaset SkiheiserValdres industrigulvsporten betoKampenesTrollrock 27.-29.juli på Beitostølen.Søndersrødtunet , stedet hvor folk møtes.Grønolen FjellgardGrobakkenHos oss har du det godt. -Storefjell 1001 moh.sebu bilembFram ReinlagHovli autoVERKSTED: Vi kan tilby følgende: Nytt ATV- og snøscooterverksted, biloppretting, lakkering, felg og dekk, EU-kontroll og Bosch CarService.ValdresbilValdres BrønnboringSnekker. Tisleidalen-Go\'biten av Valdres.

Nå er det påskestemning av beste merke på Yddin Fjellstogo med lun solvegg ute og en flott og påskepyntet fjellstue inne. Yddin Fjellstogo ligger i et område mange vil beskrive som porten til «himmelriket» og det er mulig med både lunsj og middag nå i påska fjellstua. Veien videre forbi fjellstua fortsett mot Selstølshøgde vinterparkering (965 moh.), der den vinterbrøyta veien ender og løypenettverket sprer seg i alle himmelretninger.

Skagsrund går i venstre del av terrenget på bildet over. Stølsgrenda Vesleskag til høyre.

Der ser du Skaget (1685 moh.) kneiser majestetisk i øst, med høyfjellslandskapet rundt seg, som byr på en utsikt en kan bare kan drømme om å oppleve på en solrik påskedag.

I denne fjellvidda går løypa Skagsrunda, som byr skiløper og trugevandrer en følelse å være oppom «himmelriket». Slake lier i et åpent landskap er en fryd å gå både bortover, oppover og ikke minst kunne nyte farten nedover i stabile spor. Der er det lett å bli «frelst» skiløper når sola skinner, festet er perfekt og gliden er vidunderlig.

Det er Yddin og Javnlie løypelag som har lagt rundløypa fra brua over Kjølaåne og videre nord for stølsgrenda Vesleskag, opp til løypas høyeste punkt 1169 moh. før den snur tilbake til utgangspunktet.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 4 =