-Du vil ikkje bli skuffa.

-Du vil ikkje bli skuffa.

«Valdres Brie» er ein deilig ost som vert produsert av Valdresmeieriet, som er ein del av Wangensten A/S, og distribuerast av Norgesgruppen. Osten kan òg kjøpast i Joker Vaset og i Wangensten A/S sitt utsalgsstad på Golsvegen 23 på Leira.

Dagleg leiar i Wangensten A/S, Edgar Linn (biletet over), er svært stolt av produkt, og det er ikkje utan grunn. Han fortel: «Vi har vore utselde sidan salget starta, men har no auka produksjonen betrakteleg slik at vi kan levere framover. Tilbakemeldingane frå kundane har vore positive, og vi klarer å halde ein jamn og god kvalitet på osten vi leverer. Stor reinslegheit i produksjonen, og bruk av ‘dobbelt skift’ med reine klede for å komme inn i modningsrommet, er ein del av hemmelegheita som sikrar ein jamn og god kvalitet på osten.»

Det er dagleg leiar i Valdresmeieriet, Lars Brennhovd, som har utvikla og laga «Valdres Brie» på førespurnad frå engrosfirmaet Oluf Lorentzen. Det velrenomerte firmaet ønskte norsk ost, som kvalitetsmessig var god nok til å kunne bidra til å redusere importen frå utlandet, og det har det lille meieriet i Valdres til de grader lukkast med å levere.

«Valdres Brie» er ein mild og kremaktig ost med ein delikat smak. Han passer perfekt som pålegg eller som ein del av et ostefat. Med god kvalitet og smak er det ikkje rart at denne osten er så populær blant ostelskarar. Det er tydeleg at Valdresmeieriet legger stor vekt på kvalitet og rensligheit i produksjonen av «Valdres Brie». Med dagleg leiar Lars Brennhovd i spissen har dei klart å skape ein ost som verkeleg skil seg ut frå mengda.

Arkivbilete: Lars Brennhovd på Rakfiskfestivalen 2022.

Det er tydeleg at Valdresmeieriet legg stor vekt på kvalitet og reinslegheit i produksjonen av «Valdres Brie». Med dagleg leiar Lars Brennhovd i spissen har dei klart å skape ein ost som verkeleg skil seg ut frå mengda. Så neste gong du er på jakt etter ein god ost bør du sjå på «Valdres Brie», – du vil ikkje bli skuffa seier Edgar Linn i Wangensten A/S.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 + 3 =