1 av 222.

1 av 222.

Det er vakkert og dramatisk å kunne oppleve fosser i alle varianter bruser med sitt hvite slør nå i vårløsninga.

I boka «222 fossar i Valdres» beskriver og viser forfatter Torodd Lybeck  frem de fleste av regionens fantastiske «skjønnheter». En av disse fossene er Kvitvella, som er godt synlig fra E16 som går gjennom Fagernes.

Kvitvella ligger i Neselva i Fagernes og er et fremtredende landemerke synlig for alle som skal gjennom på E16. Det brusende vannet skaper et skue av fryktinngytende proporsjoner, mens den hvite sprayen danser og glitrer i sollyset. Synet av fossen tjener som en påminnelse om kreftene som spiller i våre naturlige omgivelser og vannets enorme kraft.

Kvitvella har gjennom årene gitt et bakteppe for ulike industrier, og utnyttet kraften fra fossen til vannkraftproduksjon. Dens konsekvente flyt og betydelige kraft har gjort den til en verdifull ressurs for lokale bedrifter og innbyggere. Utover de praktiske bruksområdene tilbyr Kvitvella også en kilde til inspirasjon og ro for de som tar seg tid til å sette pris på storheten.

Mens Torodd Lybeck deler sin innsikt i videoen, inviterer han seerne til å fordype seg i underverkene i Kvitvella og de mange andre fossefallene Valdres har å by på i boka «222 fossar i Valdres» om du vil kjøpe den her.

Så neste gang du kjører langs E16 gjennom Fagernes, sørg for å kaste et blikk på den storslåtte Kvitvella, et symbol på både skjønnhet og kraft.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × five =