Nesjarspelet i ferieparadiset mellom Nevlunghavn og Helgeroa

Nesjarspelet i ferieparadiset mellom Nevlunghavn og Helgeroa
Brunlanes, tidligere kjent som Nesjar, har en rik historie som strekker seg tilbake til vikingtiden. Nesjarspelet i «Fjæra Amfi», mellom Helgeroa og Nevlunghavn på Solkysten på Brunlaneset formidler noe av det som kunne ha skjedd den gangen (video om både Nesjarspelet og Olav den hellige i bunn av artikkelen).
Bildet over fra venstre: Prosjektleder for Nesjarspelet Anita Baann Hovd, ildsjel og kjøpmann Dag Arild Bakken og spinndoktor Hilde Sannerholt i Nesjarspelet.
Påskeaften i 1016 seilte Olav Digre, senere kjent som Hellig Olav, sine skip til Nesjar i Larvik. Der knuste han den norske bondehæren og viet de neste årene av sitt liv til å «kristne» Norge. Et årtusen senere er disse begivenhetene blitt historie, men fellesskapet og samholdet i Brunlanes har overlevd og blomstrer på nye måter.

Lokale, engasjerte og arbeidsomme dugnadsfolk har i flere år jobbet hardt for å bygge opp et flott miljø rundt teatergruppen «Nesjarspelet». Det hele startet som en markvandring blant gravrøysene på Mølen, men har nå utviklet seg til en spektakulær teateroppsetning i «Fjæra Amfi» på gården Værvågen, rett sør for Helgeroa. Teaterscenen er tilgjengelig for allmennheten hele året, og det er lokale skuespillere som utgjør hoveddelen av ensemblet.

Idylliske Fjæra Amfi ligger ved veien ut mot Mølen, mellom Helgeroa og Nevlunghavn i Larvik kommune.

Anita Baann Hovd, prosjektleder for Nesjarspelet, inviterer igjen publikum til en magisk forestilling som tar oss med tilbake til tiden etter slaget, da seierherren, vikinger og skjoldmøyer kom i land etter Norgeshistoriens største sjøslag. Forestillingen vil finne sted den 16., 17. og 18. juni, og billetter kan kjøpes på nettstedet www.kulturhusetbolgen.no.

Nesjarspelet er et levende bevis på fellesskapet og samholdet som fortsatt eksisterer i Brunlanes. De involverte i spelet har ikke bare klart å bringe historien tilbake til livet, men har også skapt en plattform der mennesker kan samles, dele kunnskap og skape noe sammen.

I Brunlanes er fellesskap og samhold mer enn bare ord. Det er en levende kraft som knytter fortid og nåtid sammen, og som gir næring til kulturelle uttrykk som Nesjarspelet. Dette initiativet er en påminnelse om viktigheten av å bevare og feire lokal historie, samtidig som det skaper en plattform for fremtidige generasjoner til å fortsette.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 − 4 =