Fagernes Lufthavn Leirin kan gi nye teknologiske arbeids- og studieplasser.

Fagernes Lufthavn Leirin kan gi nye teknologiske arbeids- og studieplasser.

I flere år har Fagernes Lufthavn Leirin ligget brakk, og Avinor har ønsket å selge flyplassen.

Den siste tiden har Nord Aurdal kommunes ordfører Knut Arne Fjelltun (Sp) og kommunedirektør Martin Sæbu, samt nettavisa Langsveien.no sin redaktør Roy Myrland, jobbet intenst for å transformere flyplassen til et senter for teknologisk utvikling og arbeidsplasser.

Bildet overfra venstre: Kommunedirektør Martin Sæbu, leder av omstillingsprogrammet Siri Ødegård og ordfører Knut Arne Fjelltun(Sp) i Nord Aurdal kommune

Avinor er kjent med prosjektet og følger tett den spennende utviklingen som skjer lokalt. Avinor ønsker heller ikke å selge flyplassen og har egne planer for solcellepark på området. Protjeksetleder for Leirin utviklingen er førsteamanuensis, faglig leder og doktoringeniør i elektronikk ved OsloMet, Ola Jetlund (bildet over). Han sier til nettavisa Langsveien.no: -Leirin har fått nytt liv, og potensialet for å skape et knutepunkt for teknologisk vekst i regionen er nå mer lovende enn noensinne.

Siri Ødegård (bildet over) leder omstillingsprogrammet i Nord Aurdal kommune. Hun hadde æren av å presentere planer og tanker for Kunnskaps- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe den 19. juli. Ministeren viste stor interesse for prosjektet og var imponert over den innsatsen som er lagt ned så langt.

Transformasjonen av Fagernes Lufthavn Leirin har en spesiell vekt på å tiltrekke seg teknologisk utvikling og skape arbeidsplasser i området. Med et sterkt fokus på å utnytte bygningsmassen på flyplassen til teknologisk innovasjon, er det nå store forventninger til hva fremtiden vil bringe.

Fokuset på at Fagernes Lufthavn Leirin skal gjenoppstå som et teknologisk senter er en historie om lokalt engasjement og stå-på-vilje.  Sammen har nettavisen Langsveien.no og Nord Aurdal kommune tatt initiativet og vist at selv brakk liggende eiendommer kan bli katalysatoren for fremtidig vekst og utvikling.

Med positiv støtte fra flere ministere i regjeringen og oppmerksomheten fra Avinor, har Fagernes Lufthavn Leirin nå en spennende reise foran seg. -Dette kan bli en reise som kan bidra til å sette Valdres-regionen på kartet som et regionalt senter for teknologisk utdanning, innovasjon og vekst. Da kan vi skape nye studie/arbeidsplasser og innbyggere til dalføret, avslutter prosjektleder Ola Jetlund praten.

Forstudie for å utrede fremtidig bruk av Fagernes Lufthavn Leirin med særlig fokus på droner og annen flyteknologi
  • Finne en aktør som kan utvikle sertifikat-ordningen for droneførere med opplæringssted Leirin. Dette innebærer at Leirin  blir et nasjonalt kompetansesenter for droneflyging.
  • Utrede muligheten for å samarbeide med et utdanningsmiljø om etablering av utdanning opp til master-/PHD-nivå.
  • Utrede bygging av verksted for bygging, reparasjon og tilpasning av droner.
  • Undersøke inntektspotensialer for bruk av Leirin til dronesport for private.
  • Andre muligheter som naturlig kan høre inn under prosjektet kan også inkluderes.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 8 =