Jobber på spreng for å redde gård og grunn.

Jobber på spreng for å redde gård og grunn.

Ole Ronny Olsen (bildet) i Bagn i Valdres har jorder på begge sider av E6 sør for tettstedet.

Alle artikler, fotoserier og videoer i nettavisa Langsveien.no fra ekstremværet «Hans» i Valdres ser du gratis her, takket være våre abonnenter og annonsører.

Vegvesenet følger nøye med på E16. Slår prognosene til, med 1-1,5 meter stigning av vannstanden, kan hovedferdeselsåren mellom Oslo og Bergen bli stengt.

Med Begna Elv flommende lenger og lenger inn på eiendommen, er det en håpløs kamp å prøve å begrense skadene på de ca 30 målene med grovfor. -De andre jordene på gården  er det også utfordringer med da graset ligger flatt og trenger godt med tid, for at det skal bli klart for slått igjen. Oppe i lia bak gården har han jobbet natt og dag med gravemaskin og traktor for å hindre at de flomstore bekkene skal få mulighet til å «stikke av» og gjøre skade. -Det blir ikke mye søvn nå, men heldigvis har jeg og flere andre gårdbrukere gravemaskiner som vi kan hjelpe oss sjøl og naboer med, så foreløbig har det gått nokså bra, Ole Ronny Olsen avslutter praten.

NVE skriver: Vannføringen ved Bagn i Begna er tirsdag ettermiddag på ca. 440 m3/s, og ventes å kunne øke til ca. 600 m3/s. Dette er den største vannføringen i Begna siden målingene startet på 1940-tallet.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × one =