Sandsekker og frivillige. -Fotoserie og videointervju fra Fagernes.

Henrik Skattebo fra Byggmester Ranheim var tidlig på plass med 6 mann og en kvinne for å spa sand og bygge flomvern. Fra venstre: Ståle Engen, Harald Haugland og Ole Martin Ringen

Det er krevende timer for mange i Valdres nå og frivillige strømmer til for å hjelpe når ulykken rammer.

Alle artikler, fotoserier og videoer i nettavisa Langsveien.no fra ekstremværet «Hans» i Valdres ser du gratis her, takket være våre abonnenter og annonsører.

Bildet over: Byggmester Ranheim A/S var tidlig på plass på Fagernes 9. august for å jobbe dugnad . Henrik Skattebo var tidlig på plass med 6 mann og en kvinne for å spa sand og bygge flomvern. Fra venstre: Ståle Engen, Harald Haugland og Ole Martin Ringen og Henrik Skattebo.

På Fagernes trengtes det hjelp med sandsekker og de ble fylt og plassert ut i løpet av noen få timer. Ordfører Knut Arne Fjelltun er takknemlig for alle som vil være med å hjelpe til.

Bygdefolk og bedrifter «tråkket» til onsdag morgen for å hjelpe til med å fylle og stable sandsekker foran rådhuset og Hotell Scandic. Vannet stiger raskt i Strandefjorden og det er å håpe at den ca 50 cm. høye stabelen skal hindre flomtoppen å komme inn i bygningene. Veier og bruer er stengt og ødelagt flere steder og jordras har også gått. Evakueringen i Aurudal skjedde i natt og e16 er til og fra stengt. I hytteområdene i kommunen er det ikke kjent at det flommen har gjort skader så langt. Brygger i Strandefjorden har fått løsnet fortøyningene slik at de kan følge med vannet opp når det stiger.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 − two =