Nytt prosjekt nærmer seg landing på Fageres Lufthamn Leirin.

Nytt prosjekt nærmer seg landing på Fageres Lufthamn Leirin.
Torsdag den 14. september ble muligens en viktig dag for både Fagernes Lufthamn Leirin og Valdres-samfunnet som helhet.

Ordfører Knut Arne Fjelltun (Sp) i Nord-Aurdal kommune ledet da en delegasjon fra Valdres til hovedstaden, for å presentere det nyskapende prosjektet angående den nå nedlagte flyplassen.

Bildet over fra venstre: Prosjektleder Ola Jetlund, statssekretær Bent-Joacim Bentzen (Sp), stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp) og ordfører i Nord-Nord Aurdal kommune Knut Arne Fjelltun (Sp).

De møtte både statssekretær Bent Joacim Bentzen (Sp) i Samferdselsdepartementet, seniorrådgiver Paal Iversen, samt Transport- og kommunikasjonskomitéens leder Erling Sande (Sp) og komitemedlem Geir Inge Lien (Sp), som hadde satt av god tid til å bli presentert  Nord-Aurdal kommune sine planer. Delegasjonen inkluderte også stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp), prosjektleder Ola Jetlund og Roy Myrland, redaktør i nettavisa Langsveien.no. Hovedmålet med besøket var å informere om og få støtte for prosjektet som tar sikte på å gi nytt liv til den nedlagte Fagernes Lufthavn Leirin, slik at den kan bli en bærekraftig kilde til arbeidsplasser og en drivkraft for det grønne skiftet i Valdres.

Bildet over fra venstre: Stortingrepresentant Geir Inge Lien (Sp). Ordfører i Nord-Aurdal kommune Knut Arne Fjelltun (Sp). Erling Sande (Sp), leder av stortingets Transport- og kommunikasjonskomite. Roy Myrland, redaktør Langsveien.no og prosjektleder Ola Jetlund.
Bildet over fra venstre: Stortingrepresentant Geir Inge Lien (Sp). Ordfører i Nord-Aurdal kommune Knut Arne Fjelltun (Sp). Erling Sande (Sp), leder av stortingets Transport- og kommunikasjonskomite. Roy Myrland, redaktør Langsveien.no og prosjektleder Ola Jetlund.

Det var også viktig for valdrisene under møtene å få formidlet utfordringene Valdres står overfor med hensyn til E16, som går gjennom dalen.

Tilbakemeldingene etter presentasjonene i både departementet og på Stortinget var svært oppmuntrende. Det var en klar forståelse for prosjektets betydning for Nord-Aurdal kommune og Valdres-samfunnet. Dette resulterte i sterke oppfordringer om å fortsette dialogen med AVINOR, det statlige selskapet som forvalter flyplasser i Norge, for å definere veien videre. Dette er også iht. til Stortinget sitt tidligere vedtak om videre bruk av flyplassen.

Prosjektet, som tar sikte på økt sysselsetting og økonomisk vekst i regionen, er nå enda nærmere realisering. Stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strands evne til å navigere i «maktens korridorer» har vært uvurderlig i arbeidet med å gi Fagernes Lufthamn Leirin nytt liv. Den positive mottakelsen av prosjektleder Ola Jetlunds presentasjoner gir håp om at dørene på Leirin snart kan åpnes igjen for luftfartsrelatert aktivitet.

Se og hør Roy Myrland sitt intervju med lederen av samferdselskomiteen og ordfører Knut Arne Fjelltun i Stortingets vandrehall under for mer informasjon.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − 10 =