Det beste fra Valdres 15.-17. september i Bagn og Hølera

Det beste fra Valdres 15.-17. september i Bagn og Hølera

Er du glad i naturen og trives i den fantastiske naturen vi har her i Valdres? Da er det absolutt verdt å sette av helgen fra fredag 15. til søndag 17. september for å oppleve det aller beste som Valdres har å by på. Mikkjel Fønhusfestivalen, som finner sted i Bagn og Hølera disse dagene, er en anledning til å komme tett på og få en dypere forståelse for denne vakre regionen.

Både lokale og nasjonale krefter samles i Sør-Aurdal under festivalen for å minnes og hedre en av Valdres’ mest betydningsfulle skikkelser, norges første naturforfatter og naturverner, Mikkjel Fønhus. Arrangør av festivalen er Mikkjel Fønhusforeningen, og Arne Erik Fønhus, medlem av foreningen, oppfordrer alle som bærer interesse for Valdres og den rike naturen rundt oss til å ta turen til Bagn og Hølera i disse tre dagene.

Festivalprogrammet er en hyllest til Mikkjel Fønhus og hans lidenskap for naturen. Her kan du oppleve alt fra åpningen av festivalen i Sør-Aurdalshallen, hvor du vil bli ønsket velkommen av ordfører Marit Hougsrud, til visningen av den restaurerte stumfilmen «Trollelgen» fra 1927, akkompagnert av musikk av Staut og innlest tekst av Cato Skimten Storengen. Kalle Fürst og Arne Erik Fønhus vil også ta deg med på en reise gjennom filmens historie.

Lørdagen byr på en dypdykk i Mikkjel Fønhus’ verden, med opplesninger av hans tekster ved Cato Skimten Storengen, musikkinnslag fra Ole Kristian Nyhagen, og diktlesning og bildevisning ved den lokale kunstneren Anders Brenno. I tillegg vil ulike organisasjoner som Naturvernforbundet, Turistforeningen, Skogselskapet, og jeger- og fiskeforeningen være til stede med informasjon og aktiviteter.

Festivalens høydepunkt kommer på lørdag kveld med forestillingen «Dommendag i Skreppebrøtin» i Sør-Aurdalshallen. Dette elleville skuespillet, skrevet av Mikkjel Fønhus under pseudonymet Tølleiv, vil få deg til å le og beundre den fantastiske amatørskuespillerne fra bygda.

Søndagen gir deg sjansen til å utforske Mikkjel Fønhus’ hjem, Nissebakken, under en åpen dag. Her vil det være omvisninger og foredrag om Mikkjel Fønhus’ liv og forfatterskap. Du kan også nyte en kopp kaffe og lapper mens du tar inn den vakre naturen som omgir deg. For de som er eventyrlystne, tilbys guidede fotturer fra Nissebakken til Kverrvilljuvet, en uforglemmelig naturopplevelse. Mikkjel Fønhusfestivalen er en feiring av Valdres på sitt aller beste. Den gir deg muligheten til å bli kjent med regionens rike naturarv og dens inspirerende historie gjennom Mikkjel Fønhus’ øyne. Ta turen til Bagn og Hølera fra 15. til 17. september og opplev Valdres i all sin prakt.

-Mikkjel Fønhus forfatterskap handler om det beste og fineste vi har i Valdres. -Naturen vår!

Programmet for festivalen er på hjemmesiden her eller som følger:

MIKKJEL FØNHUS NATUR- OG MILJØFESTIVAL 15-17. september 2023

Festivalhøydepunkter:

  • Fredag: Festivalen starter med en åpningsseremoni i Sør-Aurdalshallen, der ordfører Marit Hougsrud ønsker velkommen. Den restaurerte stumfilmen «Trollelgen» fra 1927 vises, akkompagnert av musikk fra Staut og tekst innlest av Cato Skimten Storengen. Kalle Fürst og Arne Erik Fønhus vil også dele innsikt i filmens historie.
  • Lørdag: En dypdykk i Mikkjel Fønhus’ verden med opplesninger av hans tekster, musikk av Ole Kristian Nyhagen, og diktlesning med bilder av Anders Brenno. Diverse organisasjoner som Naturvernforbundet, Turistforeningen, Skogselskapet, og jeger- og fiskeforeningen vil være til stede med aktiviteter og informasjon.
  • Lørdag kveld: Høydepunktet er forestillingen «Dommendag i Skreppebrøtin» i Sør-Aurdalshallen, et ellevilt skuespill skrevet av Mikkjel Fønhus under pseudonymet Tølleiv, utført av lokale amatørskuespillere.
  • Søndag: Utforsk Mikkjel Fønhus’ hjem, Nissebakken, under en åpen dag med omvisninger og foredrag om hans liv og forfatterskap. Kaffe og lapper er tilgjengelige mens du nyter den vakre naturen. Det tilbys også guidede fotturer fra Nissebakken til det majestetiske Kverrvilljuvet.

Mikkjel Fønhusfestivalen gir deg muligheten til å oppleve Valdres på sitt beste og dykke inn i Mikkjel Fønhus’ kjærlighet for naturen. Sett av datoen fra 15. til 17. september og bli med på denne unike feiringen av Valdres’ skatter.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three + 6 =