Norskutviklet hjertemedisin skal selges i Sør-Afrika

Norskutviklet hjertemedisin skal selges i Sør-Afrika

Det norske legemiddelselskapet Asamedic lanserte i januar i år Coxor. Legemiddelet er reseptfritt og skal brukes umiddelbart ved mistanke om hjerteinfarkt. Salget av Coxor i norske apotek startet i februar, og så langt har over 35.000 nordmenn sikret seg medisinen.

Nå har de inngått en lisensavtale med legemiddelselskapet Nova Scotia Group (NSG) om markedsrettighetene for Sør-Afrika.
-Vi har fulgt Asamedic i lang tid. Vi har hele tiden sett potensialet i flytende acetylsalisylsyre ved behandling av akutt hjerteinfarkt. Nå når vi ser at produktet fungerer og har blitt tatt så godt imot i hjemmemarkedet, er det svært spennende å få lansere dette i Sør-Afrika, sier Sandile Dlamini, administrerende direktør i Nova Scotia Group (NSG)

Flere avtaler

-Vi er svært fornøyde med utviklingen i Norge så langt. Vi vet at produktet kan ha stort internasjonalt potensial og er godt fornøyd med avtalen i Sør-Afrika. Vi er kommet langt i forhandlingene med flere andre store aktører og ambisjonen er å signere flere avtaler i løpet av kort tid, sier Geir Ivar Westen, administrerende direktør i Asamedic (bildet).

Coxor

Hver flaske Coxor inneholder 300 mg acetylsalisylsyre (ASA) og en unik oppløsningsvæske. Produktet reduserer blodplatenes evne til å klumpe seg videre, og er patentert over store deler av verden.

Avtalen mellom Asamedic og NSG innebærer at NSG betaler et upfront honorar for de eksklusive rettighetene til produktet i Sør-Afrika, og selskapet vil umiddelbart starte prosessen for registrering av produktet. Avtalen mellom Asamedic og NSG er basert på normale royalty satser og milepælsbetalinger. NSG har ansvaret for all markedsføring og salg.
-Vår intensjon er å starte salget av Coxor i Sør-Afrika så snart som mulig. Deretter ønsker vi å ekspandere til flere andre afrikanske land, sier Sandile Dlamini.

Internasjonale ambisjoner

Styrelederen i Asamedic er fornøyd med at selskapets internasjonale ambisjoner nå er i ferd med å realiseres.
-Vi er svært fornøyde med at vi har signert vår første avtale utenfor Norden. Vi har store internasjonale ambisjoner, og vi tror at et produkt som kan redde liv på denne måten vil være interessant for både finansielle og industrielle internasjonale aktører, sier Leif Thoring, styreleder i Asamedic i en pressemelding.

Tidligere artikkel om Coxor:

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 + twelve =