Nisser i Begnadalen har «broke nedpå fø’e» og det serveres kaffe med «løk» der.

Edel Bakken i Bruktbua på Hjørnet i Sør Aurdal kommune

I Valdres har det vært en overbefolkning av nisser, både med og uten nisseluer, og de har tatt et kollektivt valg om å gå for det grønne skiftet og gjenbruk/resirkulering denne julen.

«Bruktbua på Hjørnet» i Begnadalen har blitt det strategiske møtestedet for veifarende på E16, og Edel Bakken (se bildet over) regjerer over den miljøvennlige og bærekraftige butikken med en autoritet som selv gjenbruks-nissene respekterer.

Edel Bakken i Bruktbua på Hjørnet i Sør Aurdal kommuneI denne butikken, som på en forbilledlig måte bidrar til å redusere «bruk og kast» mentaliteten i Valdres, kan du finne alt fra brukte julegaver til nostalgisk julepynt. Edel, som også tilbyr kaffe-kopp «med løk» kaffe-kopp (med lokk) og en muffins attåt, har også et populært tilbud på nye alpakka/mohair/ull-sokker nå, som gir en ekstra touch av varme til de reisende som stanser på Tollefsrud.

Men tilbake til nissene, som Edel stadig må ta hensyn til i alle former og størrelser, og som står spredt blant hyllene i butikken. Alle sammen er både snille og godhjerta, selv om «broke heng litt nedpå fø’e» (buksa sægger) på noen av de og de allerede har feiret jul et par ganger! -Noen kommer inn litt loslitte og lutrygga, mens andre er høye og bestemte. Heldigvis er det også noen engler som dukker opp, akkurat i tide for jul, og hjelper til med å gjøre sortimentet ekstra «julete» og fristende for kundene, forteller Edel Bakken.

Mange av de flotte tingene som finnes i «Bruktbua på Hjørnet» vil også bli pakket inn og delt ut som miljøvennlige brukte julegaver om en måneds tid. Så, hvis du virkelig mener noe med det grønne skiftet og bærekraft, er «Bruktbua på Hjørnet» et godt sted å starte for å gjøre miljøet vårt litt bedre. Her kan du finne juleglede uten å nødvendigvis måtte stresse med å lage den fra bunnen av – nissene vil være mer enn fornøyde med det grønne, gjenbrukte alternativet!»

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × three =