Fjellcowboyen og villmarks kvinner- og menn på «date» under Skaget.

Fjellcowboyen og villmarks kvinner- og menn på "date" under Skaget.

Igjen er det klart for en spennende «date» for noen av landets aller tøffeste villmarksfolk. Denne gangen skjer det fra ca 18.00 og utover natta den 13. januar. Stedet som danner rammen for denne ekstraordinære opplevelsen er Vesleskag i Øystre Slidre kommune, og det pulserende hjertet i villmarkssjekkpunktet under Gausdal Maraton.

Sjekkpunktet, hvor hundekjørerne ankommer i mørket og kun får tørr halm og vann til hundene utdelt, og selv sørge for overnatting i telt, er plassert på stølen til ingen ringere enn Jan Ove Bredesen (Bildet over). Han er til daglig en av Valdres sine fjellcowboyer, en erfaren og dedikert mann med et genuint kjærlighetsforhold til naturen.

Jan Ove, som også er løypekjører/tilsynsmann/kjentmann/fjellguide, bruker store deler av døgnet på å sørge for at naturopplevelsene blir maksimale for andre. Han legger ned en imponerende innsats for å skape nydelige skiløyper og gode naturopplevelser, samtidig som han tar vare på hytter og stier.

Stølen i Øystre Slidre kommune blir derfor et avgjørende stoppested for deltakerne i Gausdal Maraton. Ca 20 frivillige er med og sørger for at deltagere og hunder får en god natts vil, før den avsluttende og viktige etappen mot målgang i Gausdal.

Gausdal Maraton på Vesleskag blir ikke bare et løp, det blir en feiring av villmarkens kraft og skjønnhet, takket være mennesker som Jan Ove Bredesen og hans team av frivillige.

Artikler fra Gausdal Maraton 2023 her

GPS tracking her

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 3 =