Det er nasjonal katastrofe i fjell- og fjordbygdene!

Det er nasjonal katastrofe i fjell- og fjordbygdene!

General Robert Mood peker på konkrete utfordringer og advarer om alvoret som allerede er her i landet i det eksklusive intervjuet og foredraget i artikkelen.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

Beredskap i lokalt perspektiv  – Hva står vi overfor?

 

En dyptpløyende analyse av Norges beredskapssituasjon ble presentert av den tidligere general og president i Norges Røde Kors, Robert Mood, under Lokalsamfunnskonferansen 2024.Det viste seg å være en urovekkende øyeåpner for tilhørerne.

Mood, som besitter unik innsikt i beredskap og forsvar, delte i sitt foredrag en dystert, men nødvendig, realitetssjekk av landets nåværende situasjon. Han påpekte at Norge ikke oppfyller Nato’s krav i henhold til paragraf 3 i Natotraktaten, som er avgjørende for å motta hjelp i krisetider. Denne mangelen på overholdelse kan få potensielt alvorlige konsekvenser og sette nasjonal sikkerhet i fare.

En ekstraordinær bekymring som Mood adresserte, var den pågående nasjonale katastrofen i fjell- og fjordbygdene, noe som virkelig skremte tilhørerne. Den erfarne generalen advarte om de reelle truslene som eksisterer, og hvordan mangel på tilstrekkelig beredskap kan føre til katastrofale konsekvenser. Se og hør han utdyper det i foredraget under.

I tillegg ble tilhørerne overrasket over å oppdage at kun 2 % var kjent med AI Chatgpt knu, noe som ytterligere understreket behovet for å forbedre kunnskapen og implementeringen av moderne teknologi for å styrke beredskapen.

Intervjuet med Robert Mood gir et viktig innblikk i de utfordringene vi står overfor på lokalt nivå når det gjelder beredskap og forsvar. Mood oppfordrer til handling og advarer mot å undervurdere alvoret i dagens situasjon. For de som gikk glipp av foredraget, er det en unik mulighet til å se og høre hele presentasjonen fra Lokalsamfunnskonferansen, som fant sted den 15. januar på Gardermoen. Et dyptpløyende perspektiv på beredskapsspørsmålene vil være avgjørende for å forme fremtidige strategier og sikre nasjonal sikkerhet.

Se og hør hele Robert Mood sitt foredrag i videoen under.

            Robert Mood er tidligere general i Forsvaret og president i Norges Røde Kors. Nå seniorrådgiver og foredragsholder.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 + seven =