Full fart for fjellfolket ved Gjende.

Full fart for fjellfolket ved Gjende.

I Gjendeosen, der turen for mange starter når Besseggen eller andre turer i Jotunheimen skal gåes, er det hektisk aktivitet om dagen. Mye skal ordnes før sesongen og titusenvis av fotturister vil benytte tilbudene her. Arbeidere er i full gang med å oppgradere stiene og klargjøre fasilitetene for de kommende sommermånedene.

Annonsør: Valdresbil As Nesjar AS Vaset Skiheiser og Robølshøvda Hyttegrend 

Bildet over: Mari Dokken Hoff, Kristoffer Kleiven og Geir Gården i firmaet Kristian Gården og sønner A/S sørger for stabile og stødige heller i stien ned mot Gjende.

Oppgradering av sti.

Litt oppe i lia i Gjendeosen oppgraderes stien før sommertrafikken kommer for fullt. Uværet Hans sørget for at den siste rest av sti forsvant, men nå sørger Nasjonale Turistveier for skikkelig skifertrapper de siste meterne ned til asfalten. Det er firmaet Kristian Gården og sønner A/S fra Vågå som har entreprise. Mari Dokken Hoff, Kristoffer Kleiven og Geir Gården bruker gravemaskin for å løfte de store hellene. Finarbeidet med helleleggingen krever god erfaring og sterke rygger, før fotturistene kommer lykkelige og fornøyde ned her etter turen over Besseggen.

Det nye servicebygget

Bernt Jo Vole har fullt opp med å innrede og få på plass utstyr i det nye arkitekttegnede servicebygget til Nasjonale Turistveier. Han er som vanlig positiv til at ting er på plass før turfolket kommer. Forøvrig er det nye bygget et «smykke» med design og innredning som imponerer.

Bildet over fra venstre: Atle Hovi, Beitostølen Resort. Harald Rune Øvstedal, Gjendebåtene og Bernt Jo Vole, vert i Gjendeosen Kiosk og Parkering.

Bildet over fra venstre: Atle Hovi, Beitostølen Resort. Harald Rune Øvstedal, Gjendebåtene og Bernt Jo Vole, vert i Cafe Gjendeosen.

Gjendebåtene

Harald Rune Øvstedal har allerede gjort MS Kåre Johan seilingsklar for første turen 8. juni. MS Gjendine ligger fortsatt på land, men får snart det turkise gjendevannet under kjølen hun også. Øvstedal forteller at det i flere måneder har vært god pågang med bestillinger og at han ser fram til å komme i gang med sesongen.

Beitosstølen Resort og samarbeidet

Atle Hovi på Beitosstølen Resort elsker Besseggen! Mange gjester fra både inn- og utland bruker Beitostølen som utgangspunkt når den populære turen fra Memurubu til Gjendeosen skal gåes. – Turene og opplevelsene i Jotunheimen gir viktig og stabil omsetning for oss på Beitostølen. Vi har også et godt samarbeid med både Gjendebåtene og de andre som sørger for best mulig turopplevelse for de besøkende her rundt Gjende, sier Hovi.

I Gjendeosen forberedes det for nok en hektisk og spennende sesong, klar til å ta imot naturglade turister fra fjern og nær. Med oppgraderte stier, moderne fasiliteter og en dedikert innsats fra alle involverte, ligger alt til rette for at årets besøkende får en uforglemmelig opplevelse i Jotunheimens praktfulle natur.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one − one =