-Dei beste kurvane (spekepølsene) i Valdres er kåra.

-Dei beste kurvane (spekepølsene) i Valdres er kåra.

Årets beste kurvar (spekepølser) i Valdres vart kåra under Valdresgildet på Fagernes 22. juni.

43 kurvar fra 19 produsentar vart levert inn til juryen, som gav åtte produsentar gull for sine produkt (biletet over). Kurv frå Valdres er en beskyttet geografisk betegnelse.

Annonsører: Trio Elektro As Fjellvang Transport As Vigas- Valdres Industrigulv AS Hovrud Auto og Bademiljø Relaterte: #Valdresgildet #Kurv #Spekepølse

Artikkelen held fram under videoen.

Biletet  frå venstre: Nytilsett leiar i Valdres Natur og Kulturpark (VNK) Bente Lindahl, Bente Rakstad, Terje Nøkleby og ordførar Knut Arne Fjelltun i Nord Arudal kommune.

Vinnar av fagjuryprisen, vart Bente Rakstad frå Moahugen Gard i Øystre Slidre, medan vinna av publikumsprisen vart Terje Nøkleby frå Aurdal/Majorstua. Til opplysning er vinnar-kurva til Nøkleby ikkje til sals. -Den er berre til vener og familie, fortalde han, då fleire kom og ville kjøpe vinna-kurven. Årets fagjurye: Astrid Inger Haadem tidligare kurv- og lokalmatprodusent. Remo Svendsen, kokk og tidligere restauranteigar og Gøran Bring, kjøkkensjef på Danebu Kongsgaard.

10 kurv fikk poengsum som tilsvarer gull på biletet over.
Bente Rakstad, Moahaugen Gard, (hjort og reinsdyrshjerte) fikk høyest poengsum av fagjuryen
Terje Nøkleby, elgkurv, vant publikumsprisen

Moahaugen Gard, hjortekurv med blåbær
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, hjort
Kai Arne Tørstad, «Viltkurven»
Erik André Flaate Lien, fårekurv
Bagn Pølsemakeri, storfe med solbær
Helle Kjøtt med sin «Hellekurv» (storfe)
Moahaugen Gard, elg med blåbær
Frank Tommy Jakobsen «Skakadalskurv» (fårekurv)

 

Sølv (i tilfeldig rekkefølge):

Vølbu Kjøt (storfe)
Ove T. Lien, Biffpølse av elg
Moahaugen Gard, Fårekurv med rødvin
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, «Elgkurv»
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, «Bjødalsfe»
Strandmo, (storfe)
Vilhelmshaugen Gourmetkurv,
Helle Kjøt, «Jaslangen» (storfe)
Britt Karin Ranum Låksrud, «Ranumkurv»
Bagn Pølsemakeri, (reinsdyr)
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, Hjort med molte og akevitt
Bagn Pølsemakeri, rein med karve
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, «Bestefarpølse»
Sørre Kongslien, «Skræmetindkurv»
Nils Tilden, «Stabburskurv»
Tyinlam, «Tyinsnabben»
Erik André Flaate Lien, (geit)
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, «Blåmann»
Harald Moen/Vølbu Kjøt, (storfe)
Bagn Pølsemakeri, (elg)
Vølbu Kjøt, (hest)

Bronse (i tilfeldig rekkefølge):

Vilhelmshaugen Gourmetkurv, «Hugakurv»
Bagn Pølsemakeri, (elg med lauk)
Bagn Pølsemakeri, «Pølsemakerens hjortepølse»
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, «Eldebakkurv»
Bagn Pølsemakeri, (elg)
Inger Strand og Knut Sigurd Rødningen, «Strøndakurv»
Bagn Pølsemakeri, (Aurdal stabbur)
Vilhelmshaugen Gourmetkurv,
Kai Arne Tørsstad, «Go´kurven»
Skimakeren og Budeia, Nørrekurv, (geit)
Inger Strand og Knut Sigurd Rødningen, «Trøllhøvdkurv med rips»
Vilhelmshaugen Gourmetkurv, reinsdyr

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × four =