9 av de mange folka og utsalgene det er vel verdt å besøke i Valdres.

9 av de mange folka og utsalgene det er vel verdt å besøke i Valdres.

Det finnes mange dyktige og fingernemme folk rundt om i landet vårt, og Valdres er intet unntak. Her finner du et rikt utvalg av lokalprodusenter som lager håndverksprodukter og mat av høy kvalitet. Mange av disse små utsalgene har egne utsalgssteder der de bor, eller de tilbyr produkter via nettsider som du kan bestille fra.

I Valdres er det spesielt lett å finne lokalprodusenter av mat (rakafisk og kurv) og dyktige håndverkere. Disse lokale perlene er vel verdt et besøk.

Egentlig byrde alle lokalprodusentene og utsalgsstedene i dalføret vært nevnt, men i denne artikkelen finner du bilder og lenker til ni av stedene i Valdres som tilbyr lokalproduserte varer eller unike produkter. Ta en titt videre og oppdag litt hva Valdres har å by på.

Søstrene Suse

Inger Strand (til høyre på bildet) og søster Synnøve Strand utgjør «Søstrene Suse» (bildet over), holder til i Ryfoss og har et helt unikt og mangfoldig utvalg av håndarbeid og lokalmat de selger. Flatbrød, potetlefser, kurv, nettbrettholder, Sara Bernard kaker og granskuddsirup er noe av det de fenomenalt driftige damene tilbyr. Sommer butikk har de på Haugostølen, Nordre Trollhovd.  Du kan kontakte de på Facebook her og her. (veibeskrivelse fra E16 her) 

Nettbrettholder fra Søstrene Suse.

Lokalmat av det helt unike slaget fra Ryfoss.Granskuddsirup fra Søstrene Suse er snadder.

Moahugen gård  

I Heggenes er Moahugen gård et lite «tempel» når det gjelder lokalmat. De har et stort utvalg av egenprodusert tørka, røykt og salta kjøtt i gårdsutsalget , som er tydlig skiltet til 30 meter fra  rv. 51. På bildet er Geir Ove Rakstad som er diskenspringer på markedsdag for sin kjære Bente, som til daglig styrer butikken.

Kvitvella Forlag

Kvitvella Forlag er et lite men populært lokalt forlag. Nynorsk er i høysetet der og bøkene deres selges flere steder i Valdres. På bildet over er det Bjørn Karsrud som promoterer den siste utgivelsen. «Berit på Pynte» er ei bok om den legendariske langeleikspillersken i Vestre Slidre.

Klikk på bildet over for å komme til forlaget og event kjøpe boka der.

Tunetbutikken Gerd og Jenny

«Tunet Buikken Gerd og Jenny» holder til i Sebuødegården ved Holdalsfoss. Bygdinvegen 548 er adressen. Det store utvalget av dametøy som selges der er av det unike slaget til lave priser som neppe kan sammenlignes med tilsvarende i by’n. (Åpningstider og kontaktinfo her)

«Tunet Buikken Gerd og Jenny» har også interiør og dekorting til både ute- og innendørsbruk.

Nordtorp Tre og Design

I Volbu, ofte betegnet som «den venaste bygde i Valdres» (av de som bor der) holder Dag Tore og Siv Kathrin Nordtorp til. Dag Tore har siden barneskolen laget ting i tre og er en perfeksjonist av rang. Hans nydelige produkter er etterspurt i hytter, hus og som gaver (se mere av de på Fb). Det er ikke helt enkelt å beskrive alt det fine han lager i snekkerverkstedet sitt, men svinger du av fra rv. 51 i Storefoss, så er det ikke så mange hundre meterne bort til Nordtorp Tre & Design (Hjemmeside med kontakt info)

Skreddarstogo

I Skreddarstogo ved brua i Fagernes er det farger som gjelder. Tibetanske varer til diverse bruk selges der når det «Tibetanske» flagget henger ute mot E16. (Mere info på tlf 90916251)

Helle Kjøtt

Helle Kjøtt er familiebedrift som selger bla. både kurv og ferdigstekte Hellekaker i tonnevis. Begge deler er å få kjøpt i dalførets dagligvarebutikker, og i noen lokalmatsutsalg. Bente Vika Helle, Gerd Nanti Vika Helle serverer Jonny Rye «verdens beste» kurv. (Kontaktinfo)

Vøle gård

Far og sønn, Ørjan og Sigurd Aastveit, stortrives med grill og hamburgerbrød på festivaler og markeder. Hamburgerne er laget av angusfe fra gården deres i Heggenes, som har beitet i Langsua nasjonalpark.  Fra Vøle gård i Heggenes selger de også bla. Tomahawk og T-bonesteak av angusfe som frossenvare. Mere info her

Galleri Lynn

Lynn Hege Myrvang er kunstner med stor K. Hennes malerier og «rariteter» er det best å ta en tur innom galleriet i Heggenes eller en rundtur på Fb  for å se. Dyktig portrettmaler som også tar i mot dekorasjonsoppdrag med pensel og palett. -Effektiv, nøyaktig og fargerik. Fb Galleri Lynn

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twenty − 8 =