Fagfolk av ypperste klasse

Arve Bakke, kirketjener. Jan Bakkejordet, tømrer og taktekker, Stian Svanheld, fra snekkerfirmaet Arne Olav Brenna. Foran står Erland Thon som er tømrer. Nytt tak bårehus skrautvål kirke fagfolk

Fagfolk av ypperste klasse styrer hammer og sag, når det skal settes opp nytt tak på bårehuset til Skrautvål kyrkje i Nord-Aurdal. Bårehuset ved inngangen til kirka er støpt og har hatt pulttak fram til dags dato. Nå har det fått saltak.

Lokale håndverkere har påtatt seg jobben med å sette opp saltakkonstruksjonen på ca. 35 m2, og hvor blir det også plass til et lagerrom(se på bildet under). Prosjektet startet i strålende solskinn, men når bordtaket skulle på var det åpne sluser og “presenningvær”. Kirketjener Arve Bakke var også innom i det voldsomme regnværet  for å se på framdriften til bygget, som har en ca. kostnad på 150 000.-. Finansieringen er det lag og foreninger i Skrautvål sokn, pluss minnegaver, som har stått for.

På bildet over står fra venstre Arve Bakke, kirketjener. Jan Bakkejordet, tømrer og taktekker, og den som holder presenningen er Stian Svanheld, fra tømmermester Arne Olav Brenna. Foran står Erland Thon som er tømrer.

Mer om Skrautvål kyrkje og kirkeklokkene der her.

http://www.kyrkjeklokker.no/kyrkjeklokker-i-valdres/nord-aurdal/skrautval-kyrkje

Sola skinte og fuglene sang i Skrautvålsbygda da materialene til nybygget ble losset. Foto: Jan Bakkejordet

Foto: Jan Bakkejordet og Roy Myrland


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + ten =