Elefant på panseret

Elefant på panseret

Denne historien skal ha skjedd på begynnelsen av 70 tallet mellom Oslo og Trondheim.
En kar fra Oslo hadde kjøpt seg en ny rød folkevogn og var på vei til Trondheim. Rett før Dombås møtte han en av Cirkus Arnardos biler som hadde punktert og sperret veien. Det var bare å ta det med ro og vente. Nå viste det seg at elefanten som var i bilen måtte ut for å få jekket bilen opp. Så skjedde det at “Dumbo” snudde baken til folkevogna og satte seg godt til rette på panseret. Sjåføren fra sirkuset beklaget og forklarte det med at bilen hadde samme farge som krakkene elefanten sitter på i manesjen.

Nå var ikke skaden verre enn at mannen i folkevogna kunne kjøre videre. Men det var NÅ det virkelig begynte. For nesten framme i Trondheim kom han til et sted der det hadde vært en kjedekollisjon. Tre biler hadde klinka i hverandre, han var nummer 4 i køen. Politiet var på plass og tok opp forklaring. Da politien kom bak til han, forklarte mannen at han ikke var innblandet i kollisjonen. Da politimannen pekte på det bulkete panseret, forklarte han at det skyltes bare at en elefant hadde sittet der.
Da bar det rett på politistasjonen for promilleprøve.


Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five − five =