ABAX går inn i Tyskland og åpner sitt 9. marked

ABAX entrer Tyskland F.v Pål Kamfjord, Produktsjef ABAX Group, Qi Fang Markedsansvarlig Kina, Jacqueline Barnhoorn Markedsansvarlig Nederland, Silje Engebretsen Markedsansvarlig Norge, Petter Quinsgaard CEO ABAX Group, Geir Andre Lie, Kvalitetssjef og påtroppende CEO for ABAX Deutschland og Bjørn Erik Helgeland COO ABAX Group. Foto: Kurt André Høyessen

Teknologiselskapet ABAX fortsetter sin ekspansjon i Europa og åpner kontor i Berlin. Tyskland blir dermed selskapets niende marked siden 2009.

Fra venstre: Pål Kamfjord, Produktsjef ABAX Group, Qi Fang Markedsansvarlig Kina, Jacqueline Barnhoorn Markedsansvarlig Nederland, Silje Engebretsen Markedsansvarlig Norge, Petter Quinsgaard CEO ABAX Group, Geir Andre Lie, Kvalitetssjef og påtroppende CEO for ABAX Deutschland og Bjørn Erik Helgeland COO ABAX Group. Foto: Kurt André Høyessen

– Vi ser frem til åpningen av kontor i Tyskland, et svært viktig og strategisk marked for ABAX. I likhet med resten av landene vi er etablert i er også det tyske markedet opptatt av teknisk solide løsninger som bidrar til å forenkle hverdagen for selskaper med små og mellomstore bilflåter, eller prosjektstyring for folk som jobber ute i felt. Det gjelder både for å sikre en kostnadseffektiv drift av selskapene, og for å ivareta skattemessige krav, sier Petter Quinsgaard, CEO i ABAX Group.

Det tyske markedet har godt over 3 millioner yrkesbiler, og er med det et av de største og viktigste markedene i verden. Likevel er markedet fortsatt ungt med en markedspenetrasjon på moderate 15 prosent når det kommer til å ta i bruk nye software-løsninger innen telematikk og Connected Car-segmentet. For ABAX betyr det er uforløst potensiale som man håper kan bidra til å øke en allerede voksende portefølje på 210 000 lisenser fordelt i åtte markeder.

– Det tyske markedet blir avgjørende for oss på veien mot å bli verdens ledende telematikk-selskap. Det som er fantastisk er at alt ligger til rette for ABAX til å gjøre jobben med å utnytte markedspotensialet i Tyskland. Det skal vi gjøre ved hjelp av de rette folka med de rette holdningene. samt en solid bedriftskultur i bunn, sier Bjørn Erik Helgeland, COO ABAX Group.

Selskapet har de siste 5 årene levert gjennomsnittlige veksttall på godt over 30 prosent og ble i juni 2017 kjøpt av det internasjonale investeringselskapet Investcorp for 1,8 milliarder NOK. Tyskland blir dermed det første landet ABAX etablerer seg i etter oppkjøpet.

ABAX opplyser om at selskapet satser på alle tre hovedprodukter inn mot det tyske markedet. ABAX Triplog som fungerer som datahub for dagens og fremtidens connected car-tjenester, et eksempel på dette er den elektroniske kjøreboken. Sporingsproduktet ABAX Equipment Control og det nyeste produktet ABAX Worker som er et tids- og prosjektstyringsverktøy for eier og medarbeider ute i felt.

                                                                                                                                                          

Publisert av ABAX Larvik 13.12.17 

Om selskapet

ABAX AS, eies av Investcorp, og er Europas raskest voksende selskap innen telematikkindustrien, og en stor aktør innen salg og utvikling av elektroniske kjørebøker for yrkes- og privatbiler. I tillegg utvikler ABAX selv hard- og software for prosjektstyring, flåtestyring og sporing av maskiner og utstyr. ABAX har 450 ansatte og avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland, Polen og Kina. Selskapets hovedkontor ligger i Larvik. www.abax.no


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 1 =