StafettBirken er trivelige greier og folkefest på ski!

StafettBirken faceplant skirenn foto roy myrland

Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer lokker tusenvis av ivrige skiløpere hvert år. Men, det er er på Birkebeineren skistadion den virkelige skifesten er! StafettBirken er blitt “høydaren” for mange. Fire etapper a 7,5 km i området rundt Birkebeineren skistadion,  styrker samholdet på laget/bedriften/teamet etter noen kilometer med slit og motbakker i løypene på Lillehammer.

“Årets bilde” fra skirenet (over) er av deltageren fra Vestfold, som “faceplantet” etter første stavtaket på etappen. -Nerver, smøring og litt sviktende teknikk var vel årsaken, men gjennomføringen videre var storartet og absolutt ingen ting å si på!

Etter at StafettBirken sluttet som etappeløp fra Rena, utviklet den seg til å bli både triveliger og mere sosial.  Alle deltageren er nå samlet på samme området og har sine egen “teamsoner” med bålplasser og smøreoder. I StafettBirken er det plass til alle som klarer å ta på seg et par ski og forflytte seg sånn nogenlunde bortover i sporet. Selvfølgelig er også noen av landets dyktigste skiløpere med og representerer firmaet sitt, og det synes på resultatlistene. Arrangørene skal ha all ære for å klare å gjennomføre dette, med så variende skiferdigheter og konkurranseerfaring på deltagerne.

ABAX fra Larvik stilte med flere lag på StafettBirken og med deltagere fra flere land. Skiferdighetene varierte voldsomt og skiløpere derifra hadde aldri gått skirenn og snaut nok hatt ski på bena før, men de gjennomførte med glans og hadde en fenomenal dag!

 

Laget fra NAV Fagernes ladet opp med skikkelig frokost før rennet. Fra venstre: Kine Skår, Gunhild Rogstad Storsæter, Anne Reidun Tvenge og Bente Bjerkmo

 

Canon Norge hadde også flere lag med i stafetten.

 

Skijentene fra Valdres var fornøyde med laget sin innsats og stemningen på Birkebeineren skistadion.

 

Mindre og mindre smøring med festevoks. Skifellene tar over.

 

Asbjørn Lyhus (foran på bildet) fra Byggmakker Skattum på Leira i Valdres og Terje Ranheim fra Byggmester Ranheim A/S hadde med seg flere dyktige og godt trente skiløpere på lagene. Bak fra venstre: Bjørn Erik Johnsen, Terje Ranheim, Ståle Engen,Henrik Skattebo og Kjell Opheim.
Kine Skår blei tatt vel i mot av stafettkarene fra ABAX, Jørgen Sogn og Rami Välimäki.

 

Vekslingene gikk smertefritt på StafettBirken i år.

 

Folkefest for amatører og proffe  under StafettBirken i år. Publikum tett på løperne, god plass, tivelig mingle område og tilrettelagt for alle ferdigheter på , gjorde dette til en god og glad dag.

 

Anne Magnhild Sundet i ABAX var teamsjef og sørget for at alle hadde en fin dag. Også de som var for slitne til å ta av seg skia sjøl.

 

Suksessfaktoren! -StafettBirken i år blei en god opplevelse for mange i år. Mye av årskaen til det var mannen med “roperten” . Tydelige beskjeder og super organisering sørget for absolutt minimum av kluss i vekslingssona.

Alle foto og tekst: Roy Myrland/www.langsveien.no

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × three =