Hans Christian reparerer GRATIS for russen, om de lover å kjøre pent!

Hans Chr. Bråthen telefon og pc-doktor og telefonreperatør i Valdres. Foto Roy Myrland

 

Hans Christian Bråthen bor i Rogne i Valdres (se her) og er et helt unikt godhjerta medmenneske. Nå reparerer han igjen telefonene GRATIS for russen, om de betaler for delene og kjører pent! -Byttetelefon eller bytte-pc ordner han også gratis!

Men først litt om mannen og bakgrunnen til den solide og populære “doktoren”, for telefon, nettbrett og pc, som har sitt verksted i Høvshaugen rett ved Coop Rogne etter fv. 51 på veien mot Beitostølen. 

Det var på sin 28 års-dag i 1994 den topptrente unge mannen fikk sitt liv forandret. Etter å ha hanglet i flere måneder med feber og elendig form, fikk han plustselig fire 4 solide propper forskjellige steder i hjernen. Det var en hjerteklaff ,  som hadde gått i oppløsning og undertrykket var da på 0! Det betydde egentlig et liv i rullestol for Hans Christian, som da var totalt lammet på venstre side.  Slik gikk det ikke.

-Jeg kunne ikke tulle bort livet med å sitte i stol, forteller han nå, 24 år senere. Tiden  i mellom har han brukte til å trene mye etter operasjonen og Sunnaasopphold, pluss at han fortsatte i jobb som kundemottager og lagersjef i et bilfirma. (Den samme jobben han hadde jeg før ulykken fra -87 til -94) 

Så, i 2000 kjøpte han seg en gammel datamaskin. Dermed var det gjort og Hans Christian begynte å studere programmer og hvordan hardwaren fungerte. Deretter blei det til å  hjelpe naboer og kjente med forskjellige maskiner, før han gikk videre med hobbyen sin og begynte å åpne maskinenene.

Resten er ei fenomenal historie, med skjermbrett pc’er og telefoner på løpende bånd. Det er nemlig slik at i det lille, men topp moderne, verkstedet han har i huset sitt, brukes ikke “e-bay” deler. Der er det kun orginale ettermarkedsdeler fra et seriøst firma som holder mål! Det er umåtelig populært og både fastboende og gjester kommer stadig innom for å få reparert, eller byttet deler på, sine elektroniske “dupeditter”. 

I russetiden er Hans Christian spesielt opptatt av at ungdommene kjører pent, viser hensyn og ikke ødelegger seg i ulykker. Dermed publiserte han innlegget under på Fb.

Nyhetsoppdatering

Russehjelp
GRATIS
Rogne, Oppland, Norway

Jeg vil også i år hjelpe russen med billige reparasjoner av mobiltelefoner og datamaskiner De betaler kun innkjøpspris på deler og jeg reparerer gratis Låner også gratis ut mobiltelefoner og datamaskiner hvis deres er til rep og jeg garanterer at enheten din blir reparert innen 24 timer hvis jeg har delen Det eneste jeg krever er at dere kjører forsvarlig og holder dere innenfor norske lover og er snille mot alle som krysser deres vei


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen + eleven =