Gunn Brøndbo, Kay-Ronny Gassmann, Anette Eriksen og Thorbjørn Abrahamsen gjorde svensker av seg i helgen

Gunn Brønnbo, Kai Ronni Gassmann, Anette Eriksen og Thorbjørn Abrahamsen

Gunn Brøndbo, Kay-Ronny Gassmann, Anette Eriksen og Thorbjørn Abrahamsen var i Sverige sammen med flere syklende nordmenn og konkurrerte i helgen. Det ca. 300 drøye og tunge kilometer, som lokket syklistene over kjølen og til start i Vätternrunden. Rittet titulerer seg sjøl som “verdens største” med ca. 20 000 deltagere!

Start og mål var i Motale, og rittet gikk rundt innsjøen Vättern med flere drikke og spisestasjoner. Opplading med svenske “kjøttbullar” og “potatismos” gjorde sitt til at humøret var på topp før start fredag kveld og starten kl 2015!. Thorbjørn Abrahamsen forteller at rittet gikk perfekt og at resultatene til de fire sykkelrytterne fra Sandefjord/Larvik var til å leve “veldig godt” med, sjøl om ganglaget var litt på “skakke” etter mål-gang.

Les om rittet og se resultatene her; http://search4.vatternrundan.se/

Wikipedia skriver følgende om Motala:

Charlottenborgs slott og Motala kirke. Fra Suecia antiqua et hodierna

Motala er en by i Östergötlands län i Östergötland i Sverige. Det er Motala kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 29 823 innbyggere.[1]

Byen ligger ved elven Motala ström, som løper ut fra Vättern i retning av Østersjøen. Den er også et sentralt sted for Göta kanal, som ble bygget i 1810-åreneKanalen løper parallelt med elven Motala, den fortsetter i vest ved Karlsborg i Västergötland. Som en del av kanalanlegget ble Motala verkstad oppført, Sveriges første mekaniske verksted, og omtalt blant annet i Jules Vernes SF-romaner. Ved kanalen er også kanalbyggeren Baltzar von Platens grav. I 1925 ble Sveriges Radios langbølgesender i Motala (191 kHz) opprettet. Byen ligger nemlig på midten av en rett linie mellom Stockholm og Göteborg, 250 km fra begge, senderen dekket derfor en størst mulig andel av Sveriges befolkning fra ett punkt. Senderen er idag et radiomuseum. Den svenske radio– og TV-produsenten Luxor AB hadde sine fabrikker i Motala.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 3 =