Bergen kåret til Norges mest attraktive by

Bergen kåret til Norges mest attraktive by

Bergen er kåret til årets mest attraktive by 2019! Juryen mener Bergen har tatt modige og nytenkende grep for å styre byutviklingen på en bærekraftig måte. Byen viser hvordan byutvikling også er samfunnsutvikling – og er et forbilde for andre.

Stor stas
– Det er utrolig stas at juryen har valgt Bergen som Norges mest attraktive by. Jeg gleder meg til å dele ut denne prisen til alle bergensere i Bergen 12. juni, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Foto Thorbjørn Tandberg
Attraktiv by-pris

Juryen for Attraktiv by-prisen hadde også denne gangen tre sterke finalister å velge mellom. Moss og Voss var de to andre som konkurrerte om å vinne finalen.

Men til slutt falt valget på Bergen, som utmerker seg på flere områder. Juryleder Alexandria Algard, oppsummerer det slik:
– Bergen tar modige og nytenkende grep for å skape en attraktiv by. Fagkompetanse, dialog og tverrfaglig samarbeid er viktige virkemidler, og byen viser til sterk satsing på byrom og nye forbindelser som knytter byen sammen og gjør at den oppleves attraktiv, også utenfor det historiske sentrum, sier Algard.

Heder og ære

Statsråd Monica Mæland deler ut prisen til Bergen kommune 12. juni. Prisen består av 250.000 kroner, en plakett og diplom – men kanskje aller viktigst heder og ære til byen.

Juryens begrunnelse


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × five =