Slåttehvil

Slåttehvil

Av Roy Myrland 8. juli 2019

På Sebuødegården i Skrautvål, hadde familien Kjærstad pause i onnearbeidet her om dagen. Fra venstre på bildet over: Eirik, Odd Lage, Tormod, Marianne og Sondre Kjærstad. 

Familien Kjærstad eier og bor på nabogården og driver flere gårder på vestsiden av Sebufjorden. Kuene deres er på stølen nå og der er det budeie som sørger for stell og melking.

Tormod Kjærstad har drevet gården siden han var tenåring, men er nå “dreng og fagkonsulent” . Han var godt fornøyd med vindværet, som gav god høytørk før graset ble pakket i rundballer.

Nypressa forballer på Sebuødegården i Skrautvål

Etter at foret er samlet og presset sammen, sørget Odd Lage Kjærstad for at det blir fraktet bort og pakket inn lufttett med plast umiddelbart.

Slåttemat og drikke

-Marianne sørget for “catering” til slåttekarene. De både hvilte og storkosa seg med trivelig prat og god mat opp i kanten av det nyslåtte jordet. Ungguttene Eirik og Sondre fikk all verdens tid til å sitte og lyte og følge med på de voksnes tanker og meninger om stort og smått. Det at en kreativ bladfyk delte sine meninger og ideer om tomatbeskjæring, gav også en god latter i slåttehvila.

 

– Slåttonn og slåttehvil er noe av det aller triveligste en kan oppleve i Valdres en sommerdag.

Roy Myrland 8. juli 2019


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 − fifteen =