Nå støpes 10 000 m2 selvbærende spennbetong dekke på Gullskogen!

Nå støpes 10 000 m2 selvbærende spennbetong dekke på Gullskogen!
Thunberg Entreprenør A/S støper 10 000 m2 selvbærende dekke i Gullskogen Shoppingsenter!
På bildet over er arbeidslaget som utfører denne jobben: Foran fra venstre: Lars Waale og Andy Bestmann. Bak fra venstre: Kennedy Deere, David Gallagher og Thomasz Piotrowski
Store deler av Gullskogen shoppingsentersenter i Drammen har vært stengt i et drøyt år. Årsaken er at grunnen i deler av bygget har seget. Av sikkerhetsmessige årsaker er den skadede delen avstengt og alt av gamle rør og gulver er fjernet. Nye er beregnet ferdige støpt før april 2020.
Formann Lars Walle forteller at alt av rør nå er på plass i grunnen og støpearbeidene er i gang. Rørene er forankret opp i gulvet, dermed vil rørene ligge stabilt. (På bildet over er jern og skiver som blir støpt inn i gulvet, slik at røropplegget “henger” med under.)
-Selve betonggulvet blir støpt med “spenn-armering”. (Forskaling med skruer i vaierne på bildet over)
Det betyr at seksjoner av gulvet forskales for seg og vi skrur forskalingen sammen med vaierne fra utsiden, et par døgn etter at betongen er på plass. Dermed blir det “gater” imellom de forskjellige platene, som vi støper igjen til slutt.
Lars Waale forteller at prosessen med støping av nye gulver vil være avsluttet i løpet av våren 2020.

Etter det nettavisa Langsveien.no erfarer er årsaken til setningsskadene at grunnvannet har sunket under deler av kjøpesenteret. Dette relateres til den solide byggeaktiviteten det har vært i denne delen av Elvebyen.
Mye arbeid gjenstår før skadene er utbedret og kjøpesenteret oppgradert. Mulig åpning kan bli høsten 2020.
Hovedentreprenør er Betonmast A/S. Firmaet Thunberg Entreprenør A/S fra Larvik er en av underentreprenørene underentreprisen med å få på plass de nye gulvene. Hovedentreprenør for prosjektet er Betonmast A/S.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six + one =