-Jeg har sett huldra nå, jeg.

-Jeg har sett huldra nå, jeg.

“Jeg har sett huldra nå, jeg”, er hentet fra Eventyrvisa til Thorbjørn Egner. I flere stølsområder i Valdres har flere jeg har pratet med, fortalt om de underjordiske sin tilstedeværelse. “Småfolket” tas hensyn til og respekteres og “bølingen” deres kan rett som det er skimtes (bildet over) eller høres.

I Huldreheimen i Valdres, er et av områdene det påstås at de underjordiske fortsatt er og virker. Deres innsats kan både være til stor glede og veldig frustrasjon for de som har sitt arbeide i fjellheimen der. Om det er innbilning eller fakta skal ikke jeg avgjøre, men ta gjerne en tur sjøl til fjells og gå deg en tur i skumringen. Det kan hende du skriver, “Jeg har sett huldra nå, jeg”, uten anførselstegn du også.

God tur !

I innslaget under forteller Reidun Borgny Dølehuset i Valdres Mållag og Valdres Folkemuseum et eventyr om småfolket.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − seven =