Fra mørke til lys – en magisk kveld på Storedal Kultursenter

Fra mørke til lys - en magisk kveld på Storedal Kultursenter

Kveldsola skinte på Storedal Kultursenter under åpningen av Ridderdagenes 5-års jubileum og ca. 300 personer fikk en magisk kveld.

Storedal Kultursenter har et av Norges vakreste uteamfier. I disse vakre historiske omgivelsene fikk vi oppleve forestillingen «Fra mørke til lys» med Bjørn Skagestad. Stykket som er basert på Erling Stordahls egen tekster og hans hørespill «Fra mørke til lys» som er nå er sett av over 700 personer.

En varm hyllest

Det var en varm og fin hyllest til livsfilosofen, gründeren, musikeren og mannen Erling Stordahl. Som den unge Erling Stordahl som ble blind da han var 13 år, spilte Oliver Bredholt. Forteller var Guro Skottene og lyddisigener var Jonas Bjerketvedt. Lydkulissene var helt rå og både seende og blinde ble dratt inn i historien.


«Jeg trodde en gang at jeg var alene om å være annerledes. Jeg var ikke blind, jeg var heller ikke seende, jeg var noe midt imellom. Ingenting helt. Men jeg kjempet for å tilhøre den verden, det liv, hvor det å se føltes viktigere enn alt. Viktigere enn å tenke, viktigere enn å føle. Ja, kanskje viktigere enn å leve. I alle fall oppleve. Jeg kjempet for å være normal fordi jeg var redd for å være annerledes. Normal bare som en betegnelse for noe som var alminnelig, men ikke alltid riktig. Jeg ville se, men synet gikk nådeløst tilbake. Snart skimtet jeg bare lys og mørke.»

Stor takk til Torill Stokkan som var initiativtakeren til «Fra mørke til lys».
Stor takk til Torill Stokkan som var initiativtakeren til «Fra mørke til lys».

Blomsterseremoni

Etter forestillingen ble det en vakker seremoni ved Erling Stordahls grav der Erling Magnus fortalte litt om sin far, før deltagere og publikum la ned røde roser.

www.ridderdagene.no

BILDESERIE

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen − six =